Pass

Bölgemizin önemli ve tanınmış Filografi ustası Mustafa Baştan Çaycuma Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu’nda Filografi Tekniği kursu açacak.

Filografi ustası Mustafa Baştan’a göre; “Filografi, Çivi ile telin dansıdır. Filografi, ahşap bir zemin üzerine çakılmış çiviler arasından teller geçirilerek belli örgü teknikleri kullanılarak çeşitli desenler meydan getirilmesi sanatıdır. Filografide, belli örgü teknikleri kullanılarak hat yazıları, simetrik desenler, amblemler, çiçekler ve çizgi film karakterleri panolar haline getirilebilmektedir.”

YAPILIŞI
“İlk Olarak Sunta Üzerine Kumaş Kaplanıyor. İstenilen Model, Desen Fotokopi İle Büyütüldükten Sonra Bunun Üzerine Aktarılıyor. Daha Sonra Bu Motifleri Oluşturmak İçin Tahta Panolar Üzerine Desenin Çevresinden Fazla Uzun Olmayan Çiviler Çakılıyor. Bu Çiviler Boyanıp Vernikleniyor. Ardından Altta Kalan Model Kâğıdı, İğne İle Temizleniyor. Kuruyunca Çivilerin Arasından Çeşitli Tekniklerle Renkli Teller Sarılıyor Ve Önceden Tasarlanmış Motifler Ortaya Çıkarılıyor. Bu Teller Çok İnce Değil Çokta Kalın Değil, Orta Kalınlıkta Takı Yapanlar Bilirler Takıda Kullanılan Tellerden. Bunun Üzerine Çalışılacak Desen Aktarılıyor. Ancak Bu Tel Geçirme De Bir Ustalık Gerektiriyor. Öyle Rasgele Bütün Çivilerden Aynı Şekilde Telleri Geçirirseniz Hiçbir Şey Elde Edemiyorsunuz. Ayrıca Bu Tellerin Hem Sağlam Hem Kolay Temizlenebilir Olması Ve Hem De Temizleme Esnasında Renklerinin Solmaması Gerekiyor. 

Gerek Tahta Panonun Ve Gerekse Kullanılacak Tellerin Rengi Önceden Sanatçı Tarafından Tasarlanıyor. Seçilen Renklerin Hem Birbirine Uyumlu Olması Hem De Motifi Ortaya Çıkaracak Şekilde Olması Gerekiyor. Yani Ne Renkler Birbiri Arasında Boğulacak Ne De Çok Fazla Zıt Renkler Kullanılarak İnsan Gözü Rahatsız Edilecek. Burada Bütün İş Sanatçının Yaratıcı Yeteneğine Ve Ustalığına Kalıyor” dedi.

Filografi Tekniği Kursuna başvurmak isteyenlerin Çaycuma Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu’na müracaat etmeleri gerekmektedir. Yeterli sayıda başvuru olduğu takdirde kursumuz en kısa sürede açılacaktır.  Bilgi için 0372 6151102 numaralı telefondan veya caycumahem.meb.k12.tr web sitesinden bilgi alabilirsiniz.

   


Haber Okunma Sayısı : 3468
17.11.2015



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın