Pass

Diyanet-Sen Çaycuma ilçe başkanı Kenan Tunç davet üzerine gittiği yerlerde stres, depresyon ve intiharlar üzerine yaptığı konuşmalarla büyük ilgi görüyor. Tunç, aşure etkinliği için gittiği Çaycuma Çayır köyünde yaptığı konuşmada da bu konulara dikkat çekti.

08.11.2015 Pazar günü Çaycuma Çayır köyü Merkez camiinde Aşure programı yapıldı. Öğle namazından sonra başlayan programda Kur’an-ı Kerim ve ilahiler okundu.

Okunan ilahilerin ardından bir konuşma yapan Diyanet-Sen Çaycuma ilçe başkanı Kenan Tunç, aşure’nin anlam ve önemine değinerek aşureye giden yolun sıkıntılara sabır’dan geçtiğini, hak ve adalet uğruna çekilen sıkıntıların ardından mutlaka güzel günlerin geleceğini vurguladı.

Aşure’nin tarihçesi hakkında kısaca bilgi veren başkan Tunç: “Zalimlerin zulüm ve baskılarına maruz kalan Nuh Aleyhisselam, kendine iman etmiş bir kaç mü’minle beraber Allah’ın emri gereği bir gemi yaptı. İnkarcı zalimler onunla alay ettiler. “Burada deniz mi var ki gemi yapıyor, bunlar delirmiş” gibi sözlerle müthiş de bir algı operasyonu yaptılar. Alay ettiler, kınadılar. Ama o asla kınayanların kınamasına aldırmadan yoluna devam etti ve gemiyi yaptı. Sonuçta Nuh aleyhisselam ve ona iman eden bir avuç müslüman gemiye bindi. Ardından o dağları yerinden oynatan büyük tufan geldi ve  inkarcıların tamamı helak oldu. Allah, Nuh aleyhisselam ve arkadaşlarını kurtardı. İşte bu kurtuluşun ardından gelen bir ikramdır Aşure yemeği. Gemide yemekler tükenince herkes elinde avucunda olan ne varsa getirdi. Onlardan pişirilen yemekle aşure tatlısı meydana geldi. İşte  aşure yemeği ta o günlerden bizlere “ Siz yeter ki Allah yolunda olun, Allah sonunda size de aşure bereketi gibi güzel çıkışlar nasip edecektir” diyor. Bu nedenle asla hak bildiğimiz yoldan dönmeyelim ve şeytanın vesveselerine kapılıp ta dert ve kederlerin altında ezilmeyelim. “ dedi.

Başkan Kenan Tunç, konuşmasının devamında: “ Allah hiçbir zaman gerçekten iman edenleri zalimlerin elinde bırakmamış ve onlara mertebelerin en güzeli olan şehadet mertebesi başta olmak üzere çok hayırlı başka çıkış yolları da göstermiştir.

Hazreti Yusuf (as)’ı kuyudan, Hazreti Musa (as)’ı Firavundan, Hazreti  İbrahim (as)’ı Nemrud’dan kurtaran Allah (cc), sevgili Peygamberimizi de zalim Ebu Cehillerin elinden kurtarmış ve kendisine nice zaferler nasip etmiştir. Bundan dolayı diyoruz ki sıkıntımız, kederimiz ne kadar çok olursa olsun biz Allah dedikçe ve sadece ona sığındıkça nice Peygamberlerimizi zulümlerden çıkarıp kurtaran yüce Rabbimiz inşallah bizleri de dert ve sıkıntılarımızdan kurtaracaktır.

Kenan Tunç, günümüzde stres, depresyon ve intihar olaylarındaki artışların üzücü verici olduğunu, bunlara karşı herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini söyledi. Tunç, konuşmasında 2014 yılında sadece Zonguldak’ta 28 kişinin intihar ederek kendisini öldürdüğünü belirterek bu konuda bireysel olarak yapılması gerekenleri de açıkladı.

Tunç: “ Maalesef son yıllarda çok acı intihar olaylara şahit oluyoruz. Bir karıncayı dahi ezmekten imtina eden bir milletin evlatları ne yazık ki kendini öldürmeye başladı. Sadece 2014 yılında ilimizden tam 28 kişi, ardında gözü yaşlı insanlar bırakarak kendi canlarına kıydı. Bu yıl da durum malesef oldukça vahim.

Buradan açıkça söylüyorum ki intiharların en önemli sebebi kalbe hayat veren huzur kablolarındaki kopukluktur. Bu kablolar onarılmadıkça bu acı tablolar asla değişmeyecektir. İşte bu kabloların en önemli tamir merkezleri içinde bulunduğumuz bu güzel mekanlar, yani Allah’ın evi olan camiler, Kur’an Kursları ve zikr meclisleridir. Bu merkezlerin kalbe pompaladığı enerji ise Zikrullah’tır.  Zikirsiz bir kalp stres ve bunalım yuvasıdır. Çünkü yüce Rabbimiz Ra’d  Suresi 28.Ayet-i Kerimede “Bilesiniz ki kalpler Ancak Allah’ı zikretmekle (anmakla) huzur bulur” buyurmuştur.

İşte huzur ve mutluluğun parolası zikir’dir. Zikir ise daima Allah’ı hatırda tutmak, başa gelen her şeyin Allah’tan geldiğine inanmak ve yardımı ondan isteyip ona inanmak ona güvenmektir. Zikir, aynı zamanda Kur’an okumak, Namaz kılmak ve Allah yolunda güzel faaliyetlerle meşgul olmaktır. İnsanı hayata bağlayan, huzura erdiren en önemli sigorta zikir’dir. Zikir olmadıkça kalbe huzur elektriklerinin girmesi mümkün değildir. Elektrik olmayan kalp ise karanlıklara mahkumdur. Allah kalplerimizi ve gönüllerimizi kendi zikrinden mahrum bırakmasın. Kalplerimize huzur ve mutluluk versin.”

Diyanet-Sen Çaycuma ilçe başkanı Kenan Tunç, konuşmasının son bölümünde stresi yenmek ve yakalanmamak için  herkesi kötü düşünce saplantılarından vaz geçmeye çağırdı. Tunç “ İnsan devamlı kötü şeyleri düşününce o kötü şeyler onu bunalımlara ve Allah korusun intiharlara kadar sürükler. Bu nedenle asla boş kalmamak ve İnşirah suresinde de belirtildiği gibi bir iş bitince diğerine koyulmak lazımdır. ” dedi.

Çayır köyü Din Görevlisi Hüdaverdi Ay, din görevlileri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı program verilen aşure ikramı ile sona erdi.

Kaynak: TUNÇ MEDYA


Haber Okunma Sayısı : 3104
10.11.2015



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın