Pass

Köydeki aşureyi organize eden köy muhtarı, aşure günü geleneğinin, köyde uzun yıllardır sürdüğünü söyledi.

Muharrem Ayının, halk dilinde aşure ayı olarak bilindiğini anlatan Seyfi Sefer, şöyle dedi;

“Köyümüzde her yıl Muharrem ayında Aşure gününü hep birlikte kutlarız, önce aşurede gidecek olan malzemeleri hayırsever vatandaşlarımız ve muhtarlığımız ortaklaşa alıyoruz. Köyün kadınları da bir araya gelerek yemekleri hazırlar Daha sonra köydeki cami salonu, merkezde bulunan kahvehanelerde oluşturulan sofralarda gelen misafirlere ikramda bulunuruz. Köyde aşure gününün artık geleneksel hale geldiğini ve çevre köyleri bir araya getirdik, “”Şehrullahi’l-Muharrem” olarak meşhur olan, yani “Allah’ın ayı Muharrem” olarak bilinen Muharrem ayı, İlahi bereket ve feyzin, Rabbani ihsan ve keremin coştuğu ve bollaştığı bir aydır. Allah’ın ayı, günü ve yılı olmaz, ancak Allah’ın rahmetine ermenin önemli bir fırsatı olduğu için Peygamberimiz tarafından bu şekilde ifade edilmiştir. Âşura Günü ise Muharrem’in 10. günüdür. Âşura Gününün Allah katında ayrı bir yeri vardır. Bugünde Cenâb-ı Hak on peygamberine on çeşit ikramda bulunmuş ve kutsiyetini arttırmıştır. Köyümüzün bu güzel geleneklerin yaşatılması bizleri için ayrı bir mutluluktur. Etkinliğimize bizleri kırmayarak gelen tüm dost ve tanıdıklarımıza köyümüz adına çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Aşure etkinliğimize çevre köylerde görev yapan imam hatipler de katıldı. Programda Kuranı Kerim ilahiler ve dua yapıldı.

Aşure etkinliğine Nebioğlu belediye başkanı Ertan Aydoğan, Saltukova belediye başkanı Zerrin Güneş, Karapınar belediye başkanı Ahmet Aydın, TSO başkanı Rıfat Sarsık, Esnaf odası başkanı Hayri Kandemir, Şoförler odası başkanı Barbaros Uçar, Ziraat odası başkanı Rıza Çapkın, Öğretmenevi müdürü Gürbüz Kurnaz, Halk sağlığı müdürü Tuğrul Dereli, Kent konseyi emekliler meclisi başkanı Erol Ünlü, iş adamları, çevre köylerden gelen camii imamları Serdaroğlu köy halkı ve çok sayıda davetliler katıldı.


Haber Okunma Sayısı : 2850
09.11.2015



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın