Pass

16/09/2015 tarihli ve 29477 sayılı resmi gazetede yayınlanan 27. Mesleki eğitim kurulu kararı gereği Eylül 2002 tarihli ve 2540 sayılı tebliğler dergisinde yayımlanan 3308 sayılı mesleki eğitim kanununun geçici 1. ve 2. Maddeleri 6 ay süreli olarak tekrar uygulanmaya başlanmıştır. Sınav başvuruları Çaycuma Mesleki Eğitim Merkezi tarafından  02 Kasım 2015 ile 16 Mart 2016 tarihleri arası alınacaktır.

Çaycuma TSO Başkanı Rifat Sarsık; “Yürürlüğe giren bu hizmet affı ile çalışma hayatında yer alan üyelerimizin ve çalışanlarının kalfalık veya ustalıklarını belgelendirmeleri açısından bir fırsat olan bu yeni düzenleme kapsamında gerekli başvurularını yapmaları kendi yararlarına olacaktır. Çünkü her geçen gün yaptığımız işlerin yanı sıra bunları belgelendirmenin önemi de artmaktadır.

Belge almak istediği meslek dalının çıraklık eğitimi kapsamına alınma tarihinde 18 yaşını doldurmuş olanlar bu kanundan yararlanabilmektedirler. 06/01/1998 tarihinden önce kanun kapsamına alınan mesleklerin hizmet belgelendirmelerinde 06/01/1998 tarihi esas alınacaktır. 

Kalfalık belgesi için meslek dalının kapsama alınma tarihinde  ya da daha önce, usta olarak çalışması veya vergi mükellefi olması (işyeri sahibi olanlar) yeterli olacaktır.

Ustalık belgesi için ise şartları geçici 1. maddeye göre kalfalık sınavlarına girmeye uygun olan kişilerin) belge almak istediği meslek dalında 5 yıllık sigortalı çalışmışlığını belgelemesi halinde kalfalık sınavlarından sonra ustalık sınavlarına alınacak ve başarılı olanlara belgeleri verilecektir” dedi.


Haber Okunma Sayısı : 2680
06.11.2015



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın