Pass

Çaycuma ve Çevre Köylerini Kalkındırma, Güzelleştirme ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu, 1 Kasım Genel Seçim sonuçlarını değerlendirdi. 

26. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri sonrasında AK Parti’den Hüseyin Özbakır, Faruk Çaturoğlu ve Özcan Ulupınar ile CHP’den Şerafettin Turpçu ve Ünal Demirtaş’ın dört yıl boyunca Zonguldak’ı TBMM’de temsil edeceğini hatırlatan Savaş Çiloğlu, Zonguldak’ın sorunlarını da dile getirdi.

Zonguldak’ın yıllardır sorun yumağı olan bir olduğunu ifade eden Çaycuma ve Çevre Köylerini Kalkındırma, Güzelleştirme ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu, “Malum Zonguldak’ ımız yıllardır sorunlar yumağı olan bir il olmuştur. Her geçen gün göç vererek nüfusu 1 milyon olması gerekirken 600 binin altına düşmüştür. Gençlerin yanı sıra emekli göçünün de yaşanmasıyla artık yaşlı nüfusu bile elinde tutamamaktadır. Bu seçimde dahil olmak üzere her seçimde temcit pilavı gibi önümüze getirilen Batı Karadeniz’in umudu olan Filyos Projesi bir türlü hayata geçirilememiş. Bu dönemde verilen sözler ile hayata geçmesini umut ediyoruz. Filyos liman ihalesi 2014 Mart ayında yapılmış olmasına rağmen ne yazık ki hala sonuçlanmamıştır. Zonguldak ile özdeşmiş olan TTK, işçi sayısı 60 binlerden 9 binin altına düşmüştür. TTK ya işçi alımı yapılıp üretimin arttırılması ve zararının düşürülmesi konusunu ele almaları” dedi.

'POTANSİYELİMİZİ HAREKETE GEÇİRİP KULLANAMIYORUZ"
Zonguldak’ta kara, deniz, hava ve demiryolu ulaşımının alt yapılarının mevcut olmasına rağmen kullanılamadığını ifade eden Çiloğlu, teşvik ile ilgili de şu ifadelere yer verdi:

“Türkiye’nin her yerinde duble yollar bitmiş olup üç şeritli yollara bile artık kavuşulduğu halde ne yazık ki Zonguldak’ ta henüz duble yollar tamamlanamamıştır. Pek çok ilde bulunmayarak bu konuda üstünlük sağlamamıza rağmen sanayinin gelişmesin de önemli yer teşkil eden kara, deniz, hava ve demiryolu ulaşımının alt yapıları mevcut iken bizler bu potansiyelimizi harekete geçirip kullanamıyoruz. Teşvik alan iller arasında iyi bir yerde olmamasından dolayı girişimci firmalar Zonguldak sanayi gelişimine çok uygun bir kent olsa da yatırım yapmamaktadır. Zonguldak’ın 3.gruptan 4.gruba geçirilerek bir an evvel iş kollarının artması sağlanmalıdır. Bu da beraberinde pek çok problemin çözümünü getirecek insanımıza rahat bir nefes aldıracak, iş ve aş imkanı sağlayacaktır. Tarım ve hayvancılık için ilimizde yeterli potansiyel bulunmaktadır. Fakat gerekli devlet desteklerinin verilmemesi, örneğin tarımsal sulama, devlet destekleri, bilinçli planlama gibi bu alandaki gelişmeleri de engellemektedir. Zonguldak merkezi olarak kentimiz, tünellerin arasına sıkışmış olup nefes alamaz haldedir. Biran önce tünel ve yollarımızın tamamlanarak ulaşımın kolaylaşmasını sağlamalı ve bu tüneller vasıtasıyla ilimizi artık gelişime, büyümeye ve beklenen fırsatlara açmalıyız. Zonguldak’ın büyümesini tünellerin ardına açmak zorundayız. Halkımızın bu konuda artık sabrı kalmamıştır. Zonguldak merkezi için şehir planlamasına öncelik verilmesi, çarpık kentleşmenin önüne geçilmesi, Fevkani köprüsünün ve bazı binaların ivedilikle yeniden gözden geçirilerek, Zonguldak’ın yaşanabilir bir kent haline getirilmesi halkı memnun edecektir.”

ANKARA’DA ZONGULDAK LOBİSİ ÇOK ÖNEMLİ”
Zonguldak siyasetçisinin, bürokratının ve sivil toplum kuruluşlarının yapıcı ve birlik içerisinde Ankara’da lobi oluşturması gerektiğini ifade eden Çiloğlu, “Ankara’da milletvekillerimize destek olmak amacı ile Ankara da Zonguldak lobisi oluşturulması da çok önemlidir. Ayrıca Zonguldak halkı siyasetçisi, bürokratı ve STK’ları yapıcı olmalı birlik ve beraberlik içinde hareket etmeli.

Bu çalışmaları yaparken siyasi ayrım yapılmadan, siyasetçilerimiz, belediyeler, bürokratlar, STK’ları ve halkımız ile bütünleşerek hareket edilmelidir. Ortak paydamız olan Zonguldaklılık bilinci içinde hareket ederek ilimiz ve halkımız adına olan bu istek ve ihtiyaçların artık gerçekleşmesi dileğiyle seçilen milletvekillerimizi tebrik eder çalışmalarında başarılar dileriz” şeklinde konuştu.


Haber Okunma Sayısı : 2072
04.11.2015



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın