Pass

Çaycuma Belediyesi tarafından geleneksel haline gelen aşure etkinliği Çaycuma Müftülüğü’nün ve iş adamı Emin Sarıel’in katkıları ile çarşı meydanında gerçekleştirildi.

Etkinliğe, Kaymakam Serkan Keçeli, Milliyetçi Hareket Partisi Zonguldak Milletvekili Zeki Çakan, Garnizon Komutanı Selçuk Özen, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, CHP Çaycuma İlçe Başkanı Fuat Kalaycı, İşçiler Derneği Başkanı Nizamettin Eyidoğan, Perşembe Belediye Başkanı İsmail İnam, Karapınar Belediye Başkanı Ahmet Aydın, İlçe Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Çaycuma Müftülüğü ilahi grubunun seslendirdiği ilahilerden sonra günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı İlçe Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu yaptı.

Aşure etkinliğine vesile olanlara teşekkür eden Arcaklıoğlu; “Muharrem ayının 10’u Hz. Eyüp Aleyyisselam, hastalıktan azade olduğu, Hz. Yakup’un gözlerinin Hz. Yusuf’un hasretiyle açıldığı ve Hz. Davut’un duasının kabul edildiği gündür. Bugün aynı zamanda yüreğimizi burkan Kerbela olayının yaşandığı gündür. Peygamberimizin ‘Cennet gençlerin efendisi’ dediği, şehitlerin çeşmesi ifade edilen, Hz. Hüseyin efendimizin ailesinden 3 yaşından 80 yaşına kadar 70’in üzerinde insanın katledildiği gün. Onun için gönlümüzde biraz hüzün var. Ama biz görüşlerimiz farklı da olsa aynı duygularda yaşayan bir milletiz. Aşurenin içinde farklı tatlar vardır. Hz. Nuh farklı tatları karıştırarak aşureyi meydana getirmiştir” diye konuştu.

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı ise organizasyonda emeği geçen Çaycuma Müftüsü ve personeline, iştirak edenlere, gönüllü olarak aşure dağıtan Kent Konseyi kadın meclisi üyelerine teşekkür etti.

Kaymakam Serkan Keçeli, geleneksel aşure gününe kalabalığın yüksek olmasından dolayı memnuniyetini ifade ederek; “Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bu dönemde, aşure günün birlik beraberliğe vesile olmasını, birbirimize karşı, sevgi ve saygının olduğu günler yaşamamızı temenni diyorum” dedi. İlçe Müftüsü Arcaklıoğlu’nun yaptığı aşure duasının ardından protokol tarafından vatandaşlara aşure dağıtıldı.

 


Haber Okunma Sayısı : 2473
23.10.2015



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın