Pass

Avrupa birliği projesi kapsamında Zonguldak’a gelen 14 yabancı öğrenci TTK’ya ait eğitim amaçlı kullanılan maden ocağına girdi. İlk defa ocağa giren yabancı öğrenciler büyük heyecan yaşadı. 

Avrupa Birliği Bakanlığı Erasmus+ Gençlik Programı Ana Eylem 1 Bireylerin Öğrenme Hareketliliği - Eğitim Kursu kapsamında, ‘Citizienship and New Media’’ isimli projeyle Zonguldak’a gelen, yabancı uyruklu öğrenciler maden ocağına girdi. Polonya, Romanya, İtalya, Slovakya, Slovenya, Litvanya, Yunanistan, Bulgaristan, Hırvatistan, Danimarka, Estonya, Makedonya, Macaristan ve Türkiye’den gelen 32 katılımcıyla birlikte atölye çalışması kapsamında kömür ocağına giren öğrenciler büyük heyecan yaşadı. Öğrenciler gezi sırasında maden ocağının giriş kısmında birçok kez hatıra fotoğrafı da çekildi.

YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİDEN TAVSİYE
Zonguldak’ta daha önceden yılda 5 milyon ton kadar kömür çıkarıldığını ve 65 bin işçinin çalıştığını duyduğunu söyleyen Makedonyalı öğrenci Blagoy Ristov, “Şu anda bildiğim kadarıyla işçi sayısı ve çıkarılan kömür azaldı. Bence önemli bir ekonomik kaynak olan kömür üzerinde durulmalı. Bunu sadece yukarıdaki yönetimler değil, bu işi yapanların profesyonel şekilde konuşması lazım. Neden işçi sayısının ve üretimin azaldığı konusunda ciddi bir toplantı yapılmalı” dedi.

Makedonya’da da linyit kömürü ocaklarının bulunduğunu ve Makedonya’nın elektriğinin yüzde 70’inin bu ocaklar sayesinde karşılandığını belirten Blagoy Ristov, Türkiye’nin de ocaklara önem vermesi gerektiğini söyledi.

İlk defa maden ocağına girdiğini ifade eden Romanyalı öğrenci Oana İordachescu ise “Buradaki işçilerin durumu gerçekten kolay bir şey değil. Umarım işçilerin hem çalışma şartları hem de ekonomileri daha iyi duruma gelir” dedi.

Maden ocağının içerisinde maden ile ilgili bilgilerin verilmesinin ardından öğrenciler, ocaktan çıkartıldı.

Kaynak: İHA


Haber Okunma Sayısı : 2026
19.10.2015



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın