Pass

Büro Yönetimi ve Sekreterlik alanıyla ilgili akademisyenlerin, mesleği icra eden sekreter, yönetici asistanı, yöneticilerin ve gelecekte bu mesleği icra etmeye hazırlanan öğrencilerin bir araya getirilmesini ve etkileşim içinde olmalarını amaçlayan Büro Yönetimi ve Sekreterlik Kongresi (BÜROKON) 2000 yılından buyana yapılıyor.

Kongrenin 14’ncüsü 8-10 Ekim 2015 tarihinde, Bülent Ecevit Üniversitesi Çaycuma Meslek Yüksekokulu’nun ev sahipliğinde Çaycuma Kampüsü’nde düzenlendi. Kongre, 34 farklı üniversiteden akademisyenlerin, kamu kurumları ile özel sektör kuruluşlarından meslek mensuplarının ve öğrencilerin geniş katılımı ile gerçekleştirildi.

Siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile akademisyenlerin katılımıyla gerçekleşen programında açılış konuşmasını yapan Çaycuma Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hikmet Yazıcı değerli bilim insanlarını okulda ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek yüksekokul hakkında genel bilgi verdi. Çaycuma Belediye Başkanı Sayın Bülent Kantarcı, Çaycuma ilçesinin ırmak kenarında gelişigüzel konumlanmış bir ilçe görünümünden ilim ve irfan yuvası haline gelmesinden ötürü memnuniyetlerini belirterek gerek yüksekokul gerekse ülkenin dört bir yanından gelen bilim adamlarına verdikleri katkılardan ötürü teşekkürlerini iletti. Ülkemizin içinde bulunduğu kaos ortamından ülkemizi aydınlık yarınlara çıkaracak yegane gücün eğitim olduğunun altını çizdi. BEÜ Rektör Yardımcısı Ahmet Altın, BÜROKON Kongresi’ne ev sahipliği yapmaktan ötürü üniversite adına duyduğu memnuniyeti ifade etti. Üniversitelerin eğitim ve toplumsal açıdan işlevlerine dikkat çekti.

Çaycuma Kaymakamı Sayın Serkan Keçeli, sözün ve bilginin ustaları olarak nitelendirdiği üniversite hocalarının mesleklerinin önemini vurgulayarak ilçede değişik üniversitelerden gelen akademisyenleri ağırlamanın gurur verici olduğuna değindi. Kongrenin bu yılki teması “Büro Yönetimi ve Sekreterlik Mesleğinde Yönetsel Beklentiler” olarak belirlenerek; böylece yönetsel kademelerin bu mesleği icra edenlerden veya icra edeceklerden beklentilerinin ele alınması hedeflendi. Kongrede ilk gün 6, ikinci gün 6 olmak üzere toplam 12 oturumda 36 bildiri sunuldu ve 2 davetli konuşma yapıldı.

Kapanış Panelinde kongre teması olan ‘Yönetsel Beklentiler’ konusu tartışılmıştır. Kongre Amasra Gezisi ile sona erdi. Kongrenin sonuç bildirgesinde şunalar yer verildi; “BÜROKON 2015 ile birçok ilke imza atılmış ve ilklerin kongresi olmuştur. Sonraki yıllarda da kullanılacak kongre logosunun tasarlanması, Danışma Kurulu’nun kurulması, doğrudan tam metin gönderimi sistemine geçilmesi, kongre bünyesinde ulusal düzeyde bir F klavye yarışmasının düzenlenmesi, En İyi Bildiri Ödülü verilmesi bunlar arasında öne çıkanlarıdır.

Kongre kapsamındaki 1. Ulusal F Klavye Yarışması Türkiye genelinden 11 Meslek Yüksekokulunun katılımıyla 7 Ekim 2015 tarihinde düzenlenmiştir. Yarışmanın ilerleyen yıllarda da sürdürülmesi arzu edilmektedir.

Kongre tarihinde “ilk” kez 4 ön lisans öğrencisi kongreye bildiri ile katılım sağlamıştır. Öğrencileri bu tür çalışmalara teşvik etmek amacıyla, bu bildirinin yazarları olan İslam Danışmaz, Merve Çubukcu, Leyla Kar ve Damla Nur Yırtıcı’ya Bildiri Teşvik Belgesi verilmiş; En İyi Bildiri Ödülü ise ‘Örgütsel Bağlılık ve İşle Bütünleşmenin İşten Ayrılma Niyetine Etkisi: Çağrı Merkezi Örneği’ başlıklı bildirinin Yazarları Handan Kartal, Lütfiye İşler ve Yasemin Bilişli’ye verilmiştir. Kongrede bir başka “ilk” olarak önümüzdeki iki yılın kongre ev sahibi belirlenmiştir.

15. Ulusal Büro Yönetimi ve Sekreterlik Kongresi 2016 yılında Celal Bayar Üniversitesi Ahmetli Meslek Yüksekokulu’nun ev sahipliğinde, 16. Ulusal Büro Yönetimi ve Sekreterlik Kongresi 2017 yılında Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulu’nun ev sahipliğinde düzenlenecek. Kongremizin büro yönetimi ve sekreterlik camiasına katkı sağladığı inancıyla, tüm katılımcılara, emeği geçen tüm kurum ve şahıslara Bülent Ecevit Üniversitesi Çaycuma Meslek Yüksekokulu olarak teşekkürlerimizi ve saygılarımızı sunarız”.

 


Haber Okunma Sayısı : 2644
16.10.2015



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın