Pass

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı denetçileri tarafından yapılan denetimler sonunda Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessese Müdürlüğü'nde üretim tamamen durduruldu. Üretimin durmasıyla birlikte günde bin 200 ton kömür üreten TTK Kozlu Müessesesi'nin aylık zararınını 10-12 milyon lira olacağı belirtildi. 

Soma'da yaşanan maden faciasının ardından hazırlanan yeni yönerge gereği Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkililerince daha önce yapılan denetimlerde TTK'ya bağlı Karadon ve Amasra Müessese Müdürlüklerinde üretimler kısmen durdurulmuş ve buralardaki eksiklerin giderilmesi istenmişti. TTK yönetimi de eksik olan hidrojen sülfür sensörünün temin edilmesi için ihale yapmıştı. Cihazın Türkiye’de üretilemediği için bulunamaması sebebiyle yurt dışından cihazın gelmesi bekleniyordu. Bu sebeple TTK burada belirtilen eksiklerin giderilmesi için Bakanlıktan süre istemişti. Ancak bugün itibariyle TTK Kozlu Müessese Müdürlüğü'nde Bakanlık yetkilileri tarafından geçtiğimiz hafta yapılan yeni denetimde hidrojen sülfür sensörü bulunmadığı ve işletmenin 6331 sayılı İş Sağlığı ve İş Güvenliği Kanunu'na aykırı olduğu gerekçesiyle üretim durduruldu. Durdurma kararının ardından Türkiye Taş Kömürü Kurumu (TTK), Zonguldak İş Mahkemesi'ne üretimin yeniden başlaması için müracaat etti. 
Üretimin durmasıyla birlikte günde bin 200 ton kömür üreten TTK Kozlu Müessesesi'nin aylık zararının 10-12 milyon lira olacağı öğrenildi. Kozlu Müessese Müdürlüğü’nde üretim dışında başka işlere yönlendirilecek bin 536 yer altı, 240 yer üstü olmak üzere toplam bin 776 işçi ise üretim yapılmadığı halde maaşlarını almaya devam edecek.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Kozlu Şube Başkanı Hüseyin Kolçak, bakanlığın müesseseyi kapatma gerekçesi olarak gösterdiği hidrojen sülfür sensörünün kömür üretiminde gerekli olmayan bir iş güvenliği cihazı olduğunu savunarak, “Hidrojen sülfür sensörlerinin kurumumuzun üretim zincirinde etkisi çok az. Hidrojen sülfür sensörleri taş kömürleri işletmelerinde değil, bakır ve çinko gibi metal madenlerinde gereklidir. Bizim kurumumuzda ise sadece akülü garajlarda bulunması gereken ama genel anlamda üretimi etkileyecek iş güvenliği cihazı konumunda değil” dedi.
Üretimi durdurma kararının Kozlu TTK Müessese Müdürlüğü’nü 15-20 milyon lira zarara uğratacağını söyleyen Kolçak, “Kozlu Müessesi bugünden itibaren zarar etmektedir. Kömür üretiminin durdurulması sebebiyle 6-7 milyon lira zararın üzerine işçi masrafları ve diğer giderler de eklenince aylık 15-20 milyon lira olacak. Biz bu durumun yönetmelik değişikliği ile çözülmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA


Haber Okunma Sayısı : 2424
14.10.2015



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın