Pass

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) bölgede daha nitelikli hizmet için yeni bir cihazı daha Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesine kattı. Alınan yeni Dijital Koroner Anjiyografi cihazıyla üç boyutlu görüntüleme gerçekleştiriliyor ve Bilgisayarlı Tomografi, MR görüntüleri ile kombinasyon yapılarak hızlı ve doğru sonuç elde edilebiliyor. Özellikle kalp hastalıklarına bağlı sağlık sorunlarının tetkik ve tedavisinde kullanılan anjiyografi cihazı hayati öneme sahip. 

Gelişmiş altyapı ve uzman ekibiyle sağlık hizmeti sunmakta olan Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi, sağlık hizmetlerinde çeşitliliği ve kapasitesini artırmanın yanında mevcut teknolojisini de yenilemeye devam ediyor. Merkezin Kardiyoloji Kliniğinde mevcut bulunan ve 10 yılı aşkın süredir hizmet veren Dijital Anjiyografi cihazına ek olarak en güncel görüntüleme teknolojisine sahip ikinci bir Monoplan Dijital Anjiyografi cihazı hizmete girdi.
BEÜ Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi Başhekimi Prof. Dr. K. Varım Numanoğlu, yeni Dijital Anjiyografi cihazı ile ilgili olarak “Çağımızın yaygın sağlık sorunları içinde en ön sıralarda yer alan kalp hastalıklarının tanı ve tedavisinde dijital anjiyografi sistemleri vazgeçilmez bir öneme sahiptir. Kalp krizi şüphesi durumları, kalp şikayetleri nedeniyle yapılan EKG, enzim yükseklikleri, efor testi, talyum sintigrafisi, tomografik anjiyografi gibi tetkiklerde sorun saptananlar, ya da daha önce anjiyoplasti ve stent takılmış veya bypass ameliyatı olmuş hastalarda kalp damarlarının (koroner) anatomisinin değerlendirilmesinin yegane aracı Dijital Anjiyografi cihazıdır. Bu ileri düzey görüntüleme sisteminin hizmete girmesi Merkezimizin sağlık hizmet sunumunda bölgesel merkez olma vasfını pekiştirmiştir. Merkezimize kazandırılan bu cihazın üç boyutlu görüntüleme yapabilme ve Bilgisayarlı Tomografi ve MR görüntüleri ile kombinasyon yapabilmek gibi oldukça üstün özellikleri mevcuttur. Bu sayede daha hızlı ve doğru sonuç elde etmenin yanı sıra tetkikin tekrarı veya başka bir görüntüleme yöntemi ile teyit edilmesi gibi ihtiyaçlar oldukça azalmış olacaktır. Kardiyovasküler işlemlerin yanı sıra nörolojik, endokrin, gastrointestinal hastalıkların değerlendirilmesinde de önemli katkılar sağlayacaktır" dedi
BEÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezine kazandırılan cihazlar ile ilgili bir açıklama yapan Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer,tüm bu yatırımların bölgenin hem bu günü hem de geleceği düşünülerek yapıldığını ifade ederek şunları söyledi: 
“Üniversite olarak, Zonguldak’ta sağlık alanında orta ve uzun vadeli projeksiyonlarımız doğrultusunda gerekli adımları atmaya devam ediyoruz. Son dönemde arka arkaya hayata geçirilen sağlık yatırımları ile üniversitemiz, bölgesel ihtiyaçları önceleyen bir sağlık politikasını kararlılıkla ve büyük bir süratle hayata geçirmektedir. Bu sayede Zonguldak halkının sağlık sorunları ile ilgili tetkik ve tedaviler başka büyük bir merkeze gitme mecburiyeti doğmadan çözümlenirken, diğer bölgelerde insanlarımızın sağlık hizmetini Zonguldak’ta almalarının da önü açılmış olmaktadır. Bunun yanı sıra sağlanan bu olanaklar yetişmekte olan hekim adaylarımızın ve tıpta uzmanlık öğrencilerimizin de eğitimine katkıda bulunacaktır. Bu bağlamda temin süreci tamamlanan ve hizmete alınan yeni Dijital Anjiyografi cihazının Zonguldak ve üniversitemize hayırlı olmasını diliyor, sağlık alanında fedakârca hizmet veren akademisyen ve sağlık personeli ile tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

Kaynak: İHA


Haber Okunma Sayısı : 1932
05.10.2015



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın