Pass

Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Yetkili Sendika Diyanet-Sen Çaycuma İlçe Başkanı Şair ve Yazar Kenan Tunç yazdığı bir yazı ve şiirle “1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü”nü kutladı.

Başkan Tunç yazısında “ Her yaşın bir güzelliği vardır. ” derken şiirinde de gençlere önemli tavsiyelerde bulundu. İşte Diyanet-Sen Çaycuma İlçe Başkanı Kenan Tunç’un “Yaşlılar Günü” mesajı:

“ İsterseniz ben gelmeyeceğim deyin. Allah ömür verirse bu köye gelmeyen kalmayacak. Merak etmeyin o köyde fazla kalmayacaksınız. Sıranız gelince çağıracaklar sizi bekleme salonuna. Oradan artık VIP mi olur, arka taraflar mı bir yere alınacaksınız. Bu biraz size bağlı. Daha önceden nerede oturmak için çabaladıysanız oraya yerleşeceksiniz. Merak etmeyin hakkınız neyse o mutlaka sizi bulacak o gün…

Şaka bir tarafa (ki şaka değil aslında tam da gerçek) İnsan değişken bir varlık..Yaş ilerledikçe maziye özlemin arttığı bir dram yaşar her insan. Bunu yaşlandıkça daha iyi anlıyoruz.

Aynalar bile küskün bakıyor bize. Ya da biz küsüyoruz aynalara. Oysa ki ne aynalarda suç var ne de bizde. Hayatın gerçeği bu. Her doğan yaşar ve ölür. İşte bunun sürecidir yaşadıklarımız…

Her yaşın elbette bir güzelliği var. Varsın dökülüversin saçlarımız. Varsın aynalar hüzün kaplatsın her yanımızı. Olduğumuz yaşın güzelliklerini yaşamaya çalışalım aynalara inat….

Yaşlılık da güzeldir elbet. Hem yaşlanmadan gidenleri düşünsenize. Daha çocuk yaşta, hatta gencecik yaşlarda…

Yaşlılık da bir nimet aslında. Belki kabullenmesi zor ama gerçekten de bir nimet. İster istemez insan üzülüyor maziyi hatırladıkça. Ama artık ne yapsak ta geri gelmez geçen yıllar…

Teslim olmaktan başka ne gelir ki elden. Allah’ın kanunu böyle. O ne derse güzeldir. Şairin dediği gibi kahrı da lütfu da hoştur onun…

Dua edelim Rabbimize de bizi içinde bulunduğumuz her yaşta mutlu kılsın. En önemlisi de akıbetimizi hayreylesin”


Tunç’dan Gençlere Yaşlılar Günü Mesajı

    Diyanet-Sen Çaycuma İlçe başkanı Kenan Tunç, yazdığı bir şiirle ihtiyarlık duygularını cümlelere aktardı. Tunç, her gencin bir ihtiyar adayı olduğunu belirterek gençlere önemli tavsiyelerde bulundu. İşte başkan Tunç’un gençlere yaşlılarla ilgili önemli mesajlar içeren olan o anlamlı şiiri:


Herkesin Başına Gelebilir!

Bir gün gelecek sana da teyze, amca diyecekler
Bakacaksın etrafına “bana mı dediler?” diye
Anlayacaksın ki sana demişler ve sen
Gerçekten de yaşlanmışsın farkında olmasan da…

Bir gün aynaya bakacaksın, tarağını alacaksın eline
Ama yutkunarak tekrar geri koyacaksın
Çünkü başında saçın olmadığını fark edeceksin
Ve anlayacaksın o gün senin de yaşlandığını…

Sesler duyacaksın sokakta bir gün
Top koşuşturan çocukları, gençleri göreceksin
Takım kurulurken seni almadıklarını göreceksin oyuna
İşte o gün sen bir kez daha anlayacaksın yaşlandığını

Bayramda çocuklar kapını çaldığında
Onların elini öptüğünü göreceksin
Her uzatışında elini bir çocuğa
Kim bilir belki o gün ağlayacaksın….

Bir gün otururken yapayalnız odanda
Yanında kimse olmadığını göreceksin
Tek umudun seyrek çalan telefonların olacak
İşte o gün sen yine ağlayacaksın, ağlayacaksın

Hayat bu işte, değiştiremezsin gerçekleri
Herkes gibi sen de, alışacaksın, alışmalısın
Bu günler uzak değil sana, ömrün varsa görürsün
Alem oynaşta iken, belki de sen yalnız ölürsün

Hor görme sakın, hor bakma yaşlıya!
İhtiyara kızıp sallayıp durma başını!
Ebedi sende kalacak sanma sakın
Geçmeyecek sanma bu genç yaşını!..

 


Haber Okunma Sayısı : 1898
01.10.2015



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın