Pass

İtfaiyecilik Haftası kutlama etkinlikleri Çaycuma Atatürk Anıtı önünde gerçekleşti.

İtfaiyecilik Haftası kutlama törenine; Belediye Başkan Vekili Cengiz Gökce, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Hayri Kandemir, SP Zonguldak Milletvekili Adayı Seyfettin Aydemir, Belediye Meclis Üyeleri, Çaycuma Belediyesi İtfaiye Müdürü Sebahattin Akyüz ve itfaiye personeli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından İtfaiye Müdürü Sebahattin Akyüz tarafından Anıta günün anlam ve önemini belirten çelenk konuldu. Etkinlik ten önce itfaiye bünyesinde bulunan tüm araçlar şehir merkezinde konvoy halinde tur attı.

Çaycuma Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nün faaliyetleri hakkında bilgi veren İtfaiye Müdürü Akyüz şunları söyledi; “ Ülkemizde 1714 yılında meydana gelen büyük İstanbul Tophane yangınında kullanılan ilk tulumba ve 15 kişilik Yeniçeri ocağına bağlı takımların kurulması itfaiye teşkilatlarının temelini oluşturmuştur. 25 Eylül 1923 tarihinde askeri kimliğinden ayrılıp, Belediyelere devredilmek suretiyle itfaiye teşkilatları tüm ülke genelinde yayılarak hizmetlerini sürdürmektedir. Çaycuma Belediyesi de 1945 yılında kurulmasının akabinde ilk itfaiye aracına 1060’lı yıllarda kavuşmuş ve 1-2 kişi nöbetleşerek yangınlara müdahale etmişlerdir. Bugün ise itfaiyemiz 23 personel, ikisi merdivenli 6 araç, su üstü kurtarama botu ve çeşitli kurtarama ekipmanları ile 7 gün 24 saat görevi başındadır. Yangın ile mücadelede yetişmiş personel önemli olduğu gibi, günümüzde daha teknolojik araç gereç ve ekipmanlara da sahip olmakta son derece önem arz etmektedir. İtfaiyemiz son yıllarda gelişme göstermiş olup, özellikle 2014 yılı sonlarına doğru Belediye Başkanımız Sayın Bülent Kantarı’nın girişimleri ile yurt dışından temin edilerek, Belediyemize kazandırılan 3 adet çok maksatlı itfaiye araçları ve ekipmanlar sayesinde müdahale gücümüz artırılmış ve bu durum bölgemizde örnek teşkil etmiştir. İlçe teşkilatımız ilçemiz belde ve köyleri dâhil olmak üzere yılda ortalama 35 ev yangını, 12 işyeri, 25 araç, 30 baca, 33 orman 150 diğer yangınlar olmak üzere toplam 270 civarı yangına müdahale etmekte ayrıca, 140 civarı da kaza ve kurtarma vakarlında etkin çalışma yapmaktadır”.    

    Çaycuma Belediyesi itfaiye Müdürlüğü’nden emekli olan Necati Erat ve Şaban Karakök’e hizmetlerinden dolayı teşekkür plaketi verildi. Aşırı yağmur nedeniyle etkinlikteki bazı gösteriler iptal edildi. Son olarak itfaiye ekipmanlarından oluşan stant gezildi.


Haber Okunma Sayısı : 1933
30.09.2015



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın