Pass

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, bölgemizin coğrafi, idari ve ticari bir merkez olması nedeniyle ilçemizin geleceğine dair önemli açıklamalarda bulundu.

Belediye Başkanı Kantarcı açıklamasında amaç, hedef, analiz, çözüm, sonuç ve son söz olarak maddeler halinde sıralamıştır.
“1. AMAÇ

Amacımız kent içinde her türlü ulaşımın kolaylaştırılmasıdır. 
Biz diyoruz ki; kent yayalarındır, engellilerindir, yaşlılarındır, çocuklarındır, kadınlarındır... 
Kent, evde değil, sokakta yaşanılan yerin adıdır. 
Ve kent denilen yer, asla ve asla otomobillerin işgal yeri değildir...
2. HEDEFLER
A) Yaya Bölgeleri oluşturulması
B) Engelsiz bulvarlar ve genişletilmiş yaya yolları oluşturulması
C) Bisiklet kullanımın arttırılmasını teşvik etmek ve bisiklet yollarını yaygınlaştırmak
D) Kent içinde otomobil kullanımını sınırlandırmak
E) Otomobil yerine, TOPLU ULAŞIM'ı geliştirmek.
3. ANALİZ
Çaycuma'nın Coğrafi, idari ve ticari bir merkez olması nedeniyle, 82 köyünden komşu ilçe ve beldelerden yoğun insan trafiğine sahiptir.
Günümüzde minibüsler ve daha çok özel araçlarla Çaycuma'ya akın edenler, akşam saatlerinde banliyö tarzındaki yerleşimlerine dönmektedir. Yazın bu trafiği gurbetçi araçları da tetiklemektedir.
Kente Geliş yönlerine göre, üstelik yol üzerlerine konuşlanmış minibüsler, ciddi bir kalabalık yaratmakta, birbirinden uzak olmaları nedeniyle de ulaşım zinciri teşkil edememektedir.
Örneğin, Perşembe yönünden gelen bir yolcunun Filyos’a gidebilmesi için epey uzaktaki Filyos durağına olmayan(!) yaya yolundan yürümekten başka çaresi bulunmamaktadır.
Sabah gelip akşam saatlerine kadar kımıldamadan park edilen özel otomobiller ise, kenti tamamen işgal etmekte, girilmez ve çıkılmaz hale sokmaktadır.
Dikkat edilirse, araç parklanmaları çok uzun sürelidir.
Bütün bunlara cuma günleri merkezde ve yine yol üzerinde kurulan pazar yerlerinin yükü eklendiğinde "çekilmez" bir arapsaçı düzensizliğine dönüşmektedir.
Toplu ulaşım zerre kadar bile yoktur. Oysa 30 yıl önce bile kullandığımız Belediye Otobüslerimizin varlığını bile unutuvermişiz.
4. ÇÖZÜM
A) Pazar yerini ve köy minibüslerini daha rahat bir yerde topladık.
B) Minibüs terminalinden kentin çeşitli yönlerine "KENT İÇİ ULAŞIM" başlattık.
C) Yolları radikal bir anlayışla yeniden ele aldık. Ana yollarda araç parkını kaldırdık. ENGELSİZ yaya ve Bisiklet yolları yaptık.
D) Çarşı Bölgesi'ni yayalaştırdık. Yaya Bölgesinin içinde çalışan ücretsiz araçlarla Otopark bölgelerine ve toplu taşıma duraklarına taşıma başlattık. 
E) Kentin ortasındaki minibüs durakları ve Pazar yerlerinden boşalan alanları OTOPARK yaptık.
F) Sabah gelip, Akşama kadar yerinden kalkmayan otomobilleri merkeze yakın yerlerdeki park yerlerine değil de, biraz daha öteye (çok değil 100mt) park etmelerini Sağlamak için Oraları ÜCRETLİ Otopark yaptık.
Merkeze yakın eskiden beri otopark olarak kullanılan yol üzerlerini de ÜCRETLİ otopark yaptık.
Ki, merkeze illa otomobille gelmek isteyenlere yer açmış olduk.
Böylelikle hareketsiz araçlar biraz daha öteye gitti, merkeze yakın otoparklar daha işlevsel hale geldi. Otomobil kullanmak istemeyenler yaya ve bisikletle çok kolay hareket eder hale geldi.
4. SONUÇ
Çaycuma bu düzenlemelerle rahatladı. Korkulan(!) olmadı. Merkeze daha önce kilitlenme nedeniyle gelemeyenler rahatça gelmeye başladı. 
Çarşı trafiğinde ve ticaretinde belirgin bir Artış ilk anda bile gözlendi.
Pazaryerinde alışverişte patlama oldu. 
Toplu ulaşım cesaret verici yoğunluğa ulaştı.
Caddelerde yürüyen insanlar inanılmaz derece çoğaldı.
Bisiklet kullanımı HIZLA artmaya başladı.
Çaycuma'ya dışarıdan daha çok insan gelmeye başladı.
Buna mukabil, yeni kent Yaşamının gerektirdiği düzen ve disiplin, HALİYLE eski kargaşa düzenine alışmış insanlar da GEÇİCİ sıkıntıya yol açtı. 
Otoparkların ücretli olmasına duyulan tepki bunun sonucudur. Normaldir.
Tekraren İstediğimiz, otomobillerin bizim yaşam alanlarımızı işgal etmemesidir. 
5. SON SÖZ
Tasarladığımız ve yukarıda açıklamaya çalıştığımız kent ulaşım modeli, çok hızlı bir biçimde bir yılda hayata geçmiştir. Uygulamalar büyük oranda yerleşmiştir. Ulaşım Sistemi, gelişmeyi ve genişlemeyi sağlıklı bir biçimde sürdürecektir. Eksik ve noksanları da giderilecektir.
Bu sistemin bu kadar kısa sürede ve başarı ile hayata geçmesi, sevgili hemşehrilerimizin Hoşgörüsü, kentlilik bilinci ve sağduyusu sayesinde olmuştur. Belediye Başkanı olarak Çaycuma halkı ile gurur duyuyorum. Çaycuma'ya hizmet etmekten onur duyuyorum.
Yaşanacak Çaycuma'yı hep birlikte yaratıyoruz...”dedi.


Haber Okunma Sayısı : 2368
22.09.2015



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın