Pass

 

Gaziler Günü kutlama töreni Çaycuma’da Atatürk Anıtı’na çelenklerin konulması ile başladı.

Törene, Kaymakam Vekili Gökçebey Kaymakamı Bünyamin Bilgin, Garnizon Komutanı Selçuk Özen, Belediye Başkanı Bülent Kantarcı İlçe Emniyet Müdürü Ömer Seyfi Paça, Askerlik Şubesi Başkanı Gökhan Kara, İlçe Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özdemir, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Çolakoğlu, CHP İlçe Başkan Vekili Hamza Başören, MHP İlçe Başkan Vekilleri Sadık Alpay ve Bahattin Miyanyedi, ADD Çaycuma Şube Başkan Yardımcısı Sedat Torlakçık, daire ve okul müdürleri ile gaziler ve yakınları katıldı.

Kaymakam Vekili Gökçebey Kaymakamı Bünyamin Bilgin, Garnizon Komutanı Selçuk Özen, Belediye Başkanı Bülent Kantarcı ve gazilerin çelenklerini koymasından sonra saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve önemi anlatan konuşmayı yapan Gazi Mustafa Kuzucu şunları söyledi; “ Biz gaziler bu unvanı alırken, süngünün ucunda, merminin vızıltısında, bombanın dehşetinin içinde bulunduk. Sıkıntılı, korkulu günler geçirdik. Korkularımızı sildik. Acı çektik, ulusumuzu gözümüzün önüne geldi ve acılarımızı unuttuk. Hep ‘Vatan’dedik. Sonunda gazamız mübarek oldu. Uğrunda savaştığımız devlet, bizleri unvanların en asil ve en şereflisi ile onurlandırdı. ‘Siz artık bir ulusal değersiniz, gazisiniz’ dedi. Biz gaziler şimdi bir ulusal değer olmanın gururu ve onuru içindeyiz. Gazi bir milletin çocukları olarak, gazi rütbesi almış bizler vatan ve milletin bölünmez bütünlüğü için, ay yıldız ve albayrak için her yerde, şehit ve gazi olmaya hazır olduğumuz gibi, olmaya hazır olan evlatlar yetiştirmeye de devam edeceğiz”.

Garnizon Komutanı Yüzbaşı Selçuk Özen ise duygularını şöyle ifade etti; “Bugün mili mücadele sonrası kazanılan büyük zaferin mimarisi Mustafa Kemal Atatürk’e TBMM tarafından gazilik unvanının verildiği günün 94. Yıldönümüdür. Sakarya Meydan Muharebesi kazanılmasının ardından 19 Eylül 1921 tarihinde TBMM tarafından alına karar ile Gazi Paşaya Gazilik rütbesi verilmiştir. 2002 senesinde çıkarılan yasa ile 19 Eylül Gaziler Günü olarak ilan edilmiştir. Milletimizi birbirine bağlayan değerlerin başında adını altın harflerle tarihe yazılan kahramanlıklar toprak, bayrak ve vatan uğruna verilen canlardır. Sizler feda ettiğiniz gözünüz, bacağınız, kolunuz ile bu değerleri yaşayan guru abidelerimizsiniz. Yüce Türk Ulusu sizlere olan vefa borcunu hiçbir zaman unutmayacaktır. Bu kutsal topraklarda bağımsız ve huzurlu yaşamamıza aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçlu olduğumuzun bilinci ile başta Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ev onun silah arkadaşları ve hayatta olan gazilerimin ailesine saygılar sunuyorum”.

Okunan şiirlerin ardından Askerlik Şubesi bahçesinde gazilerle tanışma programı düzenlenerek, gazilere hediyeler verildi.

 

 


Haber Okunma Sayısı : 2664
19.09.2015



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın