Pass

Diyanet-Sen Çaycuma İlçe Başkanı Kenan Tunç, artan intihar olayları üzerine bir açıklama yaparak çok önemli bir çözüm önerisinde bulundu. İntiharları önlemek amacıyla yazılmış “ARAYIŞ VE MUTLULUK” isimli bir de kitabı bulunan başkan Tunç, önerisinde Hayat Kurtarma Ekibi (HAKUT) ismini verdiği birimlerin acilen kurulmasını istedi.

İşte Diyanet-Sen Çaycuma İlçe Başkanı Kenan Tunç’un önerisi:

“Yine aynı felaket. Çaycuma’da sessiz çığlıklar ve sessiz ölümler devam ediyor. Bir hafta içinde ikinci intihar vakası ile sarsıldık…

Kim bilir daha kaç kişi var, mahsun ve ağlamaklı gözleri ipte ?
Merak ediyorum hangi kurum ve kimler bu cinayetleri takipte ?
Artık bu konuda bir şeyler yapmalıyız…
Benim bu konuda yıllardır önerdiğim özel bir birim kurma önerim var..
Bu birimin adı “HAKUT”‘tur..
Derhal Hakut’ları devreye koymalıyız…

Hakut ne midir ?

Hakut: Topluma güven aşılamış, sözü dinlenen gönül insanlarından oluşan ve içlerinde donanımlı psikiyatrist’lerin de bulunacağı bir hayat kurtarma ekibi demektir.

Nasıl ki Akut ekipleri enkazlardan yaralı kurtarıyorsa, Hayat Kurtarma (HAKUT) Ekibi de psikolojik ve bunalım enkazlarından insanlarımızı çekip alacak ve kurtaracaktır. En azından bunun için mücadele edecektir…

Peki bu nasıl olacak ?

Dikkat ederseniz intihar eden insanlar son zamanlarında değişik hareket sergilemektedirler. Bu insanlar durup dururken insanlara iyi davranırlar, alışılmışın dışında iyilik yapmaya çalışırlar. Ya da bunun tam tersi. Çok iyi bilinirken kendilerinden beklenmedik hareket yaparlar…

İşte bütün bu durumlar şüpheli durumlardır. Hareketlerinde birdenbire değişiklik gözlenen böyle insanlar kuracağımız bu ekiplere (HAKUT) bildirilmeli ve bu ekipler de o şahıslarla ilgili olarak derhal harekete geçmelidirler. Bu hareket bir iyilik hareketi, bir kurtarma hareketidir. Bu hareketin özü, bir insan kurtaran bir alemi kurtarmış olur ilahi mesajına dayanmaktadır.

Adına HAKUT diyeceğimiz bu ekibe bir haftada iki tane insanı intiharla kaybeden Çaycuma’da çok büyük ihtiyaç vardır. Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde mi olacak, Aile ve Sosyal Politikalar bünyesinde ya da başka bir kurum bünyesinde mi bilemem ama HAKUT’un bir an evvel kurulmasının şart olduğu kaçınılmazdır.

Bir kaç hafta içinde tam üç tane ölümlü intiharın yaşandığı Çaycumamızda Hakut derhal kurulmalı ve faaliyete geçirilmelidir….

Faaliyet alanı ve yapılması gerekenler bir can kurtarma derdinde olan gönül insanları tarafından masaya yatırılıp tek tek ortaya konmalıdır..

Bir kardeşimizi kurtarabilirsek ne mutlu
Bir gönlü rahatlatabilirsek ne mutlu
Bir derde derman olabilirsek ne mutlu bize…

Sadece kendimizi düşünüp derdi kederi olan arkadaşlarımızı görmezden gelir ve onları kendi hallerine bırakırsak vah bize, eyvah bize…

Lamı cimi yok.
Hakut şart oldu !
Hem de acilen….

 


Haber Okunma Sayısı : 1839
16.09.2015



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın