Pass

     Kıymetli okurlarım, İslam coğrafyasına göz attığımızda Türkiye dâhil kan göllerine döndüğünü görüyoruz. Yüreklerimizin kan ağladığının bilincindeyiz.

    Ama yüreklerimizin kan ağlaması Kâfi değil.

    Çünkü kendimize sormamız gerekmez mi İslam coğrafyasındaki bu kanın akmasında benim rolüm var mı diye evvela kendimizi sorgulamamız gerekir. Bu rahatsızlıkların sebeplerine geçmeden evvel altı yüz kusur yeryüzünde hükmünü sürdürmüş olan ecdadımızın tarihine bakmamız Kâfi ‘dir. Sanırım koskoca Osmanlının kuruluş devrine, yükselme devrine, duraklama devrine, genişleme devrine Öz tarihimizin kaynaklarında neden kanın aktığının tüm sebeplerini mevcut olup analiz yapmamız gerekir.

    Tarih niçin öğretilir? Ama doğru olan tarihimizi kastediyorum. Tarihlerden dersler çıkartıp, aynı hatalara düşülmemesi

    1- Evvela biz Kur ’anı öğrenemedik, öğrenemediğimizden anlayamadık. Anlayamadığımızdan da amel edemedik, uygulamaya koyamadık.

    Kur’an’ı Kerim biz sadece birkaç süre ve biraz ayet-i Kerime ezberleyen kişiler tarafından ölülere okunan bir kitap olarak bildik. Her ayetin, her sürenin, her Hav ekenin ne manalara geldiğine bakmadık. Dolayasıyla uygulayamadık. Kur’an’ı Kerimin bütün emirlerinde –insan için, toplum için, hem dünya evi hem uhrevi fayda ve menfaat vardır. Bana bir emir gösteremezsiniz ki insan ve toplum için faydasız görünen.

    Yasaklanan hükümlere gelince hangi yasak veya Kerih görünen haram sayılan hükümlerde de insan ve toplum için birçok zararlar ve ardından da huzursuzluklara doğduğu ortadadır. İslam’ın namaz emrine bakalım inceleyelim. Namazda da hijyen var. Çünkü namazdan evvel abdest almamız gerekir. Namaz ve abdeste koruyucu hekimlik kuralları vardır. Namazda Allah ile sohbet, Muhabbet olduğundan psikolojik tedavi vardır. Haramlardan birini ele alırsak içki ve alkollü içecekler tüm kötülüklerin anası değil mi?

   Yani kuran da bütün ilimler mevcuttur. Bunu bilmemiz gerekir.

    2-Peygaberlerimizin sünnetinden (fiili takdirli ve kavli sünnetten uzaklaşmamız.

Çünkü sünnet kuranı kerimin bir tesiridir. Malidir.

    Hatırlarsanız bir İngiliz vekile (bugün ki tabiriyle) veya Başbakan. Mecliste Kuranı kerimi alarak vekillere biz Osmanlığı silah ile güç ile kuvvet ile yakmamız mümkün değil. Ancak kuranı ellerinden almalıyız sözünü hatırlayalım.

   3-Gelenek göreneklerimizden kültür ve sanatımızdan ayrılıp yabancıları taklit etmeye başladık.

Sevgili okurlarım, Kısmet olursa önümüzdeki sohbetimizde bu saydığımız bu unsurların İslam coğrafyasında akmakta olan kanların bağlantılarından bahsedeceğim.

    Cumamız mübarek olsun Aile yuvalarımız ve İslam coğrafyasını huzur, kardeşlik, birlik ve beraberlikle dolsun.

    Her birimize Kur’an’ı öğrenmeyi, anlamayı, uygulamayı Rabbim nasip etsin

HOŞÇAKALIN… Allaha Emanet Olun…

 

 


Haber Okunma Sayısı : 1692
04.09.2015



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın