Pass

     Gazetemizin köşe yazarlarından Objektif adlı köşenin sahibi Ercan Karakuş’un bu haftaki konuğu Ak Parti Çaycuma İlçe Başkanı Ahmet Çolakoğlu. Gazetemizin köşe yazarı Karakuş, İlçe Başkanı Çolakoğlu ile Ak Parti’nin geçmişi ve geleceğine dair röportaj yaptı.     

    KARAKUŞ: Ahmet Çolakoğlu Kimdir?  Nerelidir? Ne iş yapar bunu bilmeyen yok ama yine de kendinizi tanıtır mısınız?

    ÇOLAKOĞLU; 1978 Çaycuma doğumluyum. İlk ve Ortaöğrenimi Perşembe Beldesinde, lise öğrenimini İstanbul İnsa Lisesinde, üniversite eğitimimi de Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimlerini bitirerek eğitimi tamamladım. Evli ve 3 çocuk babasıyım. Aile şirketimiz olan mobilya, beyaz eşya ve inşaat sektöründe faaliyetler gösteren Çolakoğlu Şirketler Grubunda ticaretimi sürdürmekteyim.  

 

    KARAKUŞ: Ahmet Çolakoğlu siyasete ne zaman girdi? Siyasetten beklentiler nelerdir?

    ÇOLAKOĞLU; Ak Parti’nin kurulmasıyla beraber 2001 yılında siyasete Ak Parti Yönetim Kurulu Üyesi olarak siyasete başladım. Siyasetten beklentilerimiz şahsi çıkarlarımızı hiçbir zaman düşünmeden görev aldık. Beklentilerimiz ülkemizin geleceğinin daha güvenli daha huzurlu ve daha demokratik olması yönündedir.

 

    KARAKUŞ: Ak Parti ailesine ilk girdiğiniz dönemle, şimdiki dönem arasında fark var mı?

    ÇOLAKOĞLU; Türkiye’nin kargaşalı bir dönemden Ak Parti’nin iktidarı almasıyla yeni bir heyecan oluştu. Bu heyecan ilk kuruluştaki teşkilat üyelerini de yansıyordu. O günkü kurucu başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da gayretli çalışmaları bütün teşkilatlara yansıyordu. Bugünde aynı heyecan teşkilatlarda artarak devam ediyor. Zaman içerisinde kurucu başkanımızın da dediği gibi “trenden inenler” oldu. Fakat Ak Parti teşkilatlarıyla aynı heyecanla devam ediyor.

 

 

    KARAKUŞ: Ak Partinin Milletvekili sıralamaları ile ilgili geçmişten günümüze neler söylersiniz?

    ÇOLAKOĞLU; Genel Merkezimizin yaptığı yoklamalar ve araştırmalar sonucu listeler oluşturuluyor. İlk 3 Genel Seçimde 3 Milletvekili çıkardık ve bütün seçimlerden genelde başarılı çıktık.  Eski Meclis Başkanımız Köksal Toptan’ın seçmenler üzerinde birçok etkisi olmuştur. Üç dönem kuralı tüzük gereği bu dönem uygulandı. Yeni bir listeyle 7 Haziran seçimlerine girdik. Vekil sayımız 2’ye düştü. Bu düşüş listedeki vekil adaylarımızla alakalı değil, genel politikadaki değişiklikler oy oranımızı etkiledi ve sonuç bu şekilde ortaya çıktı.

 

    KARAKUŞ: Milletvekili seçimlerinde Zonguldak ve özellikle Çaycuma’da alınan sonuç sizi tatmin etti mi? Beklentiler neydi, ne kadarı gerçekleşti?

    ÇOLAKOĞLU; Tabi ki geçmiş dönemlerde aldığımız oy oranlarına ulaşamadık. Yılların ortaya çıkardığı talepler, istekler, beklentiler oy oranlarının Zonguldak’ta ve Çaycuma’da düşmesine sebep oldu. Beklentilerimiz tam anlamıyla gerçekleştiğini söyleyemeyiz.

 

   KARAKUŞ: Ak Partide aile içi kavga var mı? Varsa bitirmek için neler yapmak gerekir? Ya da Ak Parti içinde şuan ve seçim dönemindeki hava nasıl yakalandı?

    ÇOLAKOĞLU; Çaycuma’da Ak Parti içinde sıkıntılı süreçlerden geçtik. Görevden alınmalar, yeni ilçe başkanı atamaları, kongreler, yeniden ilçe başkanını görevden alma ve en son bizim atanmamız gerçekleşti. Bu süreçler içeriisnde siyasetin doğası gereği kırılmalar, darılmalar, küslükler oluştu. Bunu ne kadar yok desek başımızı kuma gömmek olur. Atanmamızdan sonra bütün arkadaşlarımızı kucaklamak için bir yönetim kurulu oluşturduk. Geçmişten bu güne kadar partimizde görev almış bütün arkadaşları masaya davet ettik ve bu şekilde göreve başladık. Zaman içerisinde kırgınlıkları da ortadan kaldırdık ve kaldırmaya devam ediyoruz. Ak Parti kurulduğu günden bu tarafa emek veren arkadaşlarımızı da unutmadık. Ziyaretler ve onlarla istişare içinde olarak tekrar heyecanlı bir teşkilat yapısını oluşturmaya çalıştık ve çalışıyoruz.

 

    KARAKUŞ: Çok kısa bir ilçe başkanlığı döneminde partiniz seçime girdi ve Zonguldak’ta alınan 2-2-1’lik sonuç başarı mı? Başarısızlıksa sebepleri hakkında neler söyleyebilirsiniz?

    ÇOLAKOĞLU; Matematiksel olarak 2-2-1’lik sonucu geçmişteki 3-2’lik sonuçlara bakarsak başarı sayamayız. Ülkedeki genel politika ve bütün muhalefetlerin ir araya gelerek tek hedefleri Ak Parti’yi iktidardan düşürme hedefinde olduklarını göz önünde bulundurursak zorlu bir seçim geçti. Ama yine de gözden kaçırılamayacak bir düşüş yaşandı.

 

    KARAKUŞ: Başbakan Davutoğlu ile ilgili neler söylemek istersiniz? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bağlı olması ona olan yakınlığı Ak Parti’yi nasıl etkiliyor. Siyasi partilerin bu konu ile ilgili yaptığı açıklamaları hep beraber izliyoruz. Koalisyonun bile bu sebeple kurulmadığı dillendiriliyor. Sizce ne olmalı partinin kuruculuğunu yapan bir Cumhurbaşkanından Sn. Başbakan kopabilir mi? Geldiğimiz noktada yanlış var mı?

    ÇOLAKOĞLU; Başbakanımız, Ak Parti’nin oluşturduğu hükümet kabinesine dışardan dış işleri bakanı atanarak başladı. Başarılı bir dış işleri bakanlığı yürüttü. Genel başkanımızın Cumhurbaşkanı olmasıyla beraber bütün teşkilatların kabulü ile genel başkan ve başbakan oldu. Son üç genel seçimde 1. Olan Ak Parti tekrar Ahmet Davutoğlu başkanlığında 4. Çıktığı genel seçimde 1. Parti olarak ipi göğüsledi. Bu gösteriyor ki genel başkanımızın partiye ne kadar hakim olduğunu halkın talep ve isteklerine ne kadar hakim olduğunu gösterir. Devlette kurumlar ve makamlar arasında diyalog ülkemizin geleceği için çok önemlidir. Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın uyum içinde çalışmaları bir başarıdır. Koalisyon kurulmasını hem başbakanımız hem cumhurbaşkanımız yaptıkları istişarelerle ne kadar istediklerini tüm Türkiye gördü. Geldiğimiz nokta seçimdir. Yine sandıktır. Yanlış mı? Doğrumu olduğunu sandık karar verecektir.

 

    KARAKUŞ: Geçtiğimiz seçimde yapılan sıralamayı nasıl değerlendiriyorsunuz? Özcan Ulupınar, sıralamada ki yeri doğru muydu? İlçe başkanı olarak (halen görev yapan) birisi olarak bu soruya belki yanıt vermeyebilirsiniz ama Çaycuma’nın listede olmaması sizi üzdü mü?

   ÇOLAKOĞLU; Sıralamarı genel merkezimiz belirliyor. Biz teşkilatlar olarak bu sıralamalar oluşmadan önce gerekli bilgileri genel merkezimize il ve ilçe teşkilatı olarak iletiyoruz. Takdir her zaman genel merkezin olmuştur.

 

    KARAKUŞ: 1 Kasım’da erken seçim kararı alındı. Siz yönetim olarak bu seçime hazır mısınız?

    ÇOLAKOĞLU; Teşkilatçılık demek bütün seçimlere hazır olmak demektir.

 

    KARAKUŞ: Yapılacak olan bu seçimde sıralama değişir mi? Çaycuma bu listede yer alır mı?

    ÇOLAKOĞLU; Yine listeleri genel merkez belirleyecektir. Çaycuma olarak 2002, 2007, 2011 ve 2015 seçimlerine girdik ve listelerde Çaycuma’lı bir vekil adayını TBMM’ye gönderemedik. Bölgesel olarak bakarsak merkezden, Kilimli’den, Ereğli’den, Devrek’ten, Alaplı’dan milletvekili adayları Ak Parti’yi TBMM’de temsil ettiler. 1 Kasım’da Ak Parti listelerinde Çaycuma’lı bir ismin seçile bilir bir sıradan olması gerektiğini listeler oluşmadan önce her platformda dile getiriyoruz. Listeler oluştuktan sonrada teşkilatçılık gereği tüm gayretimizle çalışıyoruz. 

 

    KARAKUŞ: 12 numaralı soruyu sona bıraktım. Belki bu sefer Çaycuma 12’den vurabilir görüşüyle. Ahmet Çolakoğlu Milletvekili adayı olacak mı? Olmayacaksa Çaycuma’dan kim aday olmalı?

    ÇOLAKOĞLU; Vekillik gibi bir düşüncemiz bu seçimde olmayacaktır. Şuandaki görevimiz ilçe başkanlığıdır ve ilçe başkanlığında daha nasıl hizmet yaparım bunun gayreti içerisindeyim. Aday adayları yavaş yavaş kendilerini sunmaya başladılar. Ak Parti’de daha önce görev almış ilçe başkanları, eski belediye başkanları bu konuda girişimleri olduklarını biliyoruz. İnşallah Çaycuma’ya iyi bir sıralama verilmesini temenni ediyoruz. İsimlerden çok vekillik koltuğundan kendisine değer katacak değil, kendisinden vekillik koltuğuna ve bölgemize değer katacak isimler olması gerekir.

 

 

    Çaycuma Ekspres Gazetesi, Çaycuma TV ve Ercan Karakuşa bu yaptığı röportajdan ve bize göstermiş olduğu ilgiden dolayı teşekkür ederiz.

    Çaycuma İlçe Başkanı Sayın Ahmet Çolakoğlu verdiği önemli bilgilerden ve içtenlikle yaptığı açıklamalardan dolayı şahsım ve Ekspres Gazetesi, Çaycuma TV adına saygılarımı sunuyorum.


Haber Okunma Sayısı : 4390
28.08.2015



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın