Pass

 

  Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde tek katlı binanın bir kısmı çöktü. Duvarın altında kalan yaşlı adam komşularının yardımı ile dışarı çıkartılırken, evsiz kalan yaşlı çift yardım bekliyor. 
Olay, Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Kestaneci Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Turhan ile Sevim Aldemir’in yaşadığı tek katlı eski evin orta kısmı bir anda büyük bir gürültü ile çöktü. Bu sırada yatakta uyuyan KOAH hastası Turhan Aldemir yataktan oluşan çukura düşerken, üzerine de duvar parçaları düştü. Eşi Sevim Aldemir’in çığlıklarını duyan komşulardan Ahmet Haşhaş eve girerek yaşlı adamı düştüğü çukurdan kurtararak dışarı çıkarttı.
12 Kasım 1999 yılında merkez üssü Düzce olan depremde hasar gören binayı maddi imkansızlıklar nedeniyle tamir ettiremeyen ve depremde oluşan çatlakları o günlerde alçı ile kapatan Turhan Aldemir, 16 yıl sonra duvarın çökmesi sonucu evde büyük hasar meydana geldiğini söyledi. Duvarın evde uyuduğu sırada büyük bir gürültü ile çöktüğünü ve yataktan düştüğünü söyleyen Aldemir, “Ben saat 16-17.00 sıralarında yatakta uyuyordum. Hanımda yanımda dikiş dikiyordu. Hanım ‘Turhan, deprem oluyor’ dedi. Ben o sırada yastığı kafama aldım. Duvar parçaları kafama geldi benim. Aşağıya düşmüşüm. Komşu duyup gelmiş. Elimden tutup beni yukarı çekti. Belimde ağrılar var, kafamda bir sarhoşluk var. Fazla ağrı sızı olmayınca hastaneye gitmedim. Ben ne yapacağımı bilmiyorum, belediyeden yardım bekliyorum. Ben emekliyim, bin TL maaş alıyorum. Benim bu evi tekrar yapmaya imkanım yok. Yatacak yerimde yok. Kızım var aşağıda, damadım işsiz. Geçici olarak amcaoğlunun evinde kalıyorum. Amcaoğlu idare ediyor. Dün akşam orada yattık. Allah kerim, artık ne yapacağız bilmiyorum. Oğlum da bizimle yaşıyor. Evin neden çöktüğünü bilmiyoruz. Depremde çatlamıştı. Ben onları alçı ile kapatmıştım. Oralar yine belirdi ve sonunda bu hale geldi. Bu odanın böyle çökeceğini ben hiç tahmin etmiyordum. Yoksa direk koyardım altına” dedi.
Komşusu Sevim Aldemir’in çığlıklarını duyunca eve koştuğunu belirten mahalle sakinlerinden Ahmet Haşhaş, "Tam ekmek almaya gelmiştim. Bağrışmayı duydum. Deprem oluyor falan dediler. Bakkalcı eve koşunca ben de arkasından koştum. Ben bunun olduğunu görmedim zaten. Bir inilti geliyordu. Baktığımda yatakla birlikte aşağıya çökmüş. Çektim yukarıya aldım" diye konuştu. 
Makine ile dikiş diktiği sırada evden önce tozların çıktığını, daha sonra da duvarın büyük bir gürültü ile çöktüğünü anlatan Sevim Aldemir ise, duvar üzerine gelirken evden nasıl çıktığını bile hatırlamadığını ifade etti. Sevim Aldemir, "Valla ben oturdum. Adam odada uyuyordu. Şurada arada makinemle dikiş dikerken bir anda evden tozlar fışkırmaya başladı. Güldür güldür sallandı. 'Deprem oluyor' diye adama bağırdım ben. Adam kalkıncaya kadar güm aşağıya gitti. Bende duvar üzerime gelince nasıl çıktığımı hiç hatırlamıyorum. Valla ben bir şeker komasına mı girdim. Bir anda dondum. Ondan sonra gerisini hiç hatırlamıyorum. Kuzen falan geldi. Onlar çıkarttılar. Şimdilik damadın evinde duruyoruz. Tek isteğimiz ev. Kendi durumum olsa ben kime yalvaracağım. Durumum yok ki. Ben şeker, adam kalp hastası. Allah bundan aşağıya etmesinde. Valla devlet mi yardım edecek, belediye mi yardım edecek, yapacak durumumuz hiç yok. Nasıl yapacağız bilmiyorum" dedi.
Mahalle sakinlerinin haber vermesi üzerine olay yerine gelen Kdz. Ereğli Belediyesi ekipleri yaptıkları incelemenin ardından rapor tuttu. Yaşlı çift devletin ve hayırseverlerin kendilerine uzatacağı yardım elini bekliyor.


Haber Okunma Sayısı : 1690
13.08.2015



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın