Pass

Çaycuma Belediyesi’nin konferans salonunda 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle yapılan panelde kadınların eşitsizliğe ve ayrımcılığa uğradığı dile getirilerek, bu durumun aile içi şiddeti arttırdığı ifade edildi.

Çaycuma’da 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü etkinlikleri kapsamında “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Toplumsal Farkındalık” konulu panel yapıldı.

Çaycuma Belediyesi konferans salonunda düzenlenen panele İlçe Emniyet Müdürü Ali Rıza Gökmen, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baş, Sosyal Hizmetler Müdürü Tuncay Ünlütürk, Kent Konseyi Başkanı Tuğrul Dereli, Çaycuma Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ayla Kalaycı, çok sayıda kurumun kadın temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Çaycuma Belediyesi, Çaycuma Sosyal Hizmet Merkezi ve Çaycuma Kent Konseyinin birlikte düzenlediği panelin moderatörlüğünü Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi’nden Öğretim Görevlisi Doktor Seda Taptık yaptı.

GÜNGÖR: “FIRSAT EŞİTSİZLİĞİNİN EŞİTSİZLİĞE VE AYRIMCILIĞA SEBEP OLUYOR”

Panelin ilk sunumunu yapan ZBEÜ Kandın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezinden Öğretim Görevlisi Büşra Yüksel Güngör, kadınların yaşadığı fırsat eşitsizliğine değindi. 1,3 milyar insanın yoksulluk sınırının altında kaldığını söyleyen Güngör bu sınırın altında yaşayan kadınların oranının %70 olduğunu da ifade etti. Özel mülkiyetin ancak %1’ine sahip olan kadınların siyasal mekanizmalara katılım oranının %17 gibi düşük bir orana karşılık geldiğini vurgulayan Güngör, fırsat eşitsizliğinin eşitsizliğe ve ayrımcılığa sebep olduğunu ve bu durumun aile içi şiddeti arttırdığını da belirtti.

ÖZSOY: “ŞİDDETE UĞRAYAN KADINLAR SUSUYOR”

Panel, ZBEÜ Ereğli Eğitim Fakültesi Araştırma Görevlisi Tamer Özsoy’un kadına şiddeti karikatür ve çeşitli görsellerle anlattığı sunumu ile devam etti. Şiddete uğrayan kadınların sustuklarını da dile getiren Özsoy, hayatın her alanında her türlü canlıya karşı uygulanan şiddete karşı çıkılması gerektiğini de ifade etti. Ardından Zonguldak Barosu Aile Kadın Hakları Komisyonu Üyesi Av. Beyza Nur Özmekik 6284 Sayılı Ailelerin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Dair Kanun hakkında çeşitli bilgileri ve istatistikleri katılımcılarla paylaştı. Panelin son sunumunu Zonguldak TSO Kadın Girişimciler İcra Kurulu Üyesi Ayşegül Savaş Likoğlu yaptı. Likoğlu konuşmasında kadınların kendini tanıması ve anlaması ile ilgili birçok önemli noktaya değindi.


Haber Okunma Sayısı : 821
02.12.2021



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın