Pass

Değerli arkadaşlar; Ramazan aylarında sık sık olduğu gibi, İsrail devleti, Mescid-i Aksa içerisinde olaylara imza attı. Bu durum Türkiye’de tepkilere neden oldu. Arap devletlerinin içerisine kurulu İsrail’e neden Müslüman devletlerin sesi çıkmıyor? Şimdi bunu biraz inceleyelim. İsrail’in komşuları kimler? Mısır, Lübnan, Suriye, Ürdün, Suudi Arabistan, Irak, uzak komşu Türkiye, İran, BAE görüldüğü üzere hepsi Müslüman nüfusu fazla ülkeler. Bunlardan ses seda çıkmıyor. Zamanında Arap Birliği ile İsrail arasında sorunlar çıkmış sonuçlarında Mısır’a bağlı Gazze Sina yarımadası işgal edildi. Ürdün’e bağlı Batı Şeria Doğu Kudüs’ü işgal etti. Suriye’ye bağlı Golan Tepelerini işgal etti. Yani Arap ülkeleri İsrail’e karşı savunma kaydetmişlerdir. Günümüzde Mısır’da Mursi biraz ses çıkarmaya çalıştı, Darbe ile Sisi geldi, Oda tamamen ABD İsrail yanlı politikalar izliyor.

Suriye ve Irak, zaten ABD tarafından parça parça edilmiş vaziyette. Lübnan 42 yıl önce iç savaş yaşadı, 1 milyondan fazla insan Lübnan’ı terk etti. Kendini toparlamış bir ülke değil. Suud’lar zaten Osmanlı’ya ayaklanmış, Mekke şerifinin devamı niteliğinde İngiliz-Amerikan sömürgesi konumunda. Bölgede İran ile Türkiye’nin sesi çıkabiliyor oda kınamadan öteye geçemiyor, İsrail ile ticaretler alışverişler devam ediyor.

ABD, İsrail, İngiltere bölgede ki ülkeleri kontrol etmiş durumda Birleşmiş Milletler, Bosna olaylarını nasıl seyrettiyse , bugünde seyretmektedir. Çin’in Doğu Türkistan’da ki yaptığı zulümde eklenince Müslüman dünyasının ne kadar güçsüz, aciz olduğunu bir kez daha görmüş oluyoruz. 400 sene Osmanlı idaresinde mutlu yaşayan milletler İngiliz kışkırtması ve içerideki satılmışların Arap milletlerine kötü muamelesi ile 1.Dünya Savaşı’nda ayrılmış sömürge haline gelmişlerdir.

 


Haber Okunma Sayısı : 714
27.05.2021



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın