Pass

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Çaycuma Şubesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeni ile etkinlik düzenledi.

Her yaştan çocuğun katılım gösterdiği kutlama programını yine çocuklar sunup, yönetti. Marşların şiirlerin okunduğu kutlama programının sonunda tüm katılımcılar ile birlikte Andımız okundu. Daha sonra dernek yönetimi tüm çocuklara “Andımız” yazılı baskılı defterler ve “Ne Mutlu Türküm Diyene!” yazılı kalemler hediye etti.

Dernek yönetimi; “Çocuklarımızın sunumu ve yönetimiyle bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladık. Derneğimizin yönetimini, kutlama programını tamamen çocuklarımıza teslim ettik. Bir hafta öncesinden derneğimizin camlarını Atatürk temalı bayrak ve balonlarla süsleyerek derneğimizi bayrama hazırladık” dedi.

Sözlerine 23 Nisan’ın önemine değinerek devam eden dernek yönetimi; “Dünyada ilk ve tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyoruz. Aynı zamanda bugünün en büyük önemi şudur ki Türkiye Büyük Millet Meclisi bundan tam 101. yıl önce 23 Nisan'da açıldı. Düşmana esir düşme noktasında yer alan bir ülkenin kaderi, TBMM'den çıkan karar ve mücadelelerle değişti. Daha sonra Atatürk bu tarihi çocuklara armağan ederek, o günden sonra 23 Nisan çocuk bayramı olarak ilan edildi. Bu anlamlı günü Büyük Önder Atatürk'ün 101 yıl önce 23 Nisan günü yaptığı konuşmadaki sözleriyle anlatmak isteriz. Tarih 23 Nisan 1920… Meclis etrafında toplanan binlerce kişi, Meclisin açılışını büyük bir coşkuyla bekledi. O günü Büyük Önder Atatürk şu sözlerle ifade etti : “23 Nisan, Türkiye milli tarihinin başlangıcı ve yeni bir dönüm noktasıdır. Bütün bir düşmanlık dünyasına karşı ayağa kalkan Türkiye halkının, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni meydana getirmek hususunda gösterdiği harikayı ifade eder. Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin başında hiçbir kuvvet yoktur, hiçbir makam yoktur. Yalnız bir kuvvet vardır. O da millî egemenliktir. Yalnız bir makam vardır. O da milletin kalbi, vicdanı ve mevcudiyetidir”.

Haber: Hakan Miyanyedi


Haber Okunma Sayısı : 629
23.04.2021



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın