Pass

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeni ile Çaycuma’da çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.

Sokağa çıkma kısıtlaması nedeni ile sınırlı sayıda katılımla gerçekleştirilen törene; Kaymakam Muharrem Coşgun, Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Garnizon Komutanı Per. Asteğmen Hüseyin Alpergin, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Samet Tonga, İlçe Emniyet Müdürü Ali Rıza Gökmen, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail  Baş, CHP İlçe Başkanı Şeref Köktürk, sivil toplum kurulu temsilcileri, daire ve okul  müdürleri ile öğrenciler katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten çelenk Atatürk Anıtına İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baş tarafından sunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baş şunları söyledi; “Bugün, İstiklal Harbimizin Başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu, Mustafa Kemal Atatürk ve aziz milletimizin, hürriyet ve İstiklalin ancak milletin iradesiyle kazanılabileceğini tüm dünyaya ilan ettikleri, "Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir" ilkesini tarihe yazdıkları onurlu ve anlamlı bir günün 101.yıldönümündeyiz. Bugün ayrıca, millet egemenliğinin resmi olarak hayata geçtiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve bu egemenliği ilelebet koruyacak olan çocuklarımıza olan güven ve sevgimizi göstermek adına bir bayram olarak hediye edildiği tarihi bir gündür.23 Nisan 1920 tarihi, Cumhuriyet yolunda atılmış en büyük adımdır. Türkiye Büyük Millet Meclisi bizim gazi meclisimizdir. Kurtuluş Savaşında İstiklal Harbinin kararları bu mecliste alınmış ve Kurtuluş Savaşımız buradan yönetilmiştir. Eğitim camiası olarak bizler, sorumluluğumuzun bilincinde olarak çocuklarımızı millî ve manevi değerlerine bağlı, yaşadığı çağa yön verecek bilgi ve beceriye sahip, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifadesiyle fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller olarak yetiştirmek için var gücümüzle çalışıyor ve ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.

Milletin irfanını ve ferasetini küçümseyerek,  vatanımıza ve milli irademize kasteden düşmanlar ile zihni ve ruhu satılmış işbirlikçi hainler, aziz Milletimiz tarafından tarihin her sürecinde hezimete uğratılmıştır. Bundan sonra da ihanet içerisinde olan, vatan ve millet düşmanları ile işbirliği yapan veya yapmaya kalkışanlar Milletimizin imanı ve azmi karşısında yok olacaktır. Çünkü bizler, Malazgirt’te Alparslan, Niğbolu’da Yıldırım, Bizans surlarında Sultan Fatih, Sakarya’da Mustafa Kemal Atatürk, Cudi’de, Gabar’da, Afrinde  kahraman Mehmetçik, Ankara’da Ömer Halisdemir ve İzmir’de Fethi Sekin’leriz. Bizler, Anadolu’nun her köşesinde  şehadeti kutlu bir vuslat bilerek Rabbine gülümseyen şehit ve  gazileriz. Çünkü biz, vatanını ve namusunu asla çiğnetmeyen ve çiğnetmeyecek olan Asımın nesliyiz. Bundan sonra da bu aziz neslin yetişmesi için azimle mücadele edeceğiz.

Sevgili çocuklar, Sizler, bizim göz aydınlığımız, yurdumuzun neşesi, sevgi ve masumiyetin sembolü, geleceğimizi daha da aydınlatacak ışığımızsınız.

Gönlünüzün şen, yüzünüzün Gülşen, bahtınızın açık olması dileği ile bayramınızı kutlar, sizin şahsınızda tüm çocuklara selam ve sevgilerimi iletir, Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere kahraman ecdadımız ile şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla yâd ederim. İnşallah zor ve sıkıntılı günleri en kısa zamanda atlatır gerçek yuvamız olan okullarımızda buluşup eğitim öğretime devam eder, coşkumuzu ve heyecanımızı hep birlikte yaşarız. Dünyadaki hiçbir çocuğun yüreğine sevgiden başka bir şeyin dokunmaması temennisi ile bu dönemde sağlıkta kalmanızı diler, hepinize saygılar sunarım”.

23 Nisan konulu  yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol tarafından verildikten sonra kutlama programı sona erdi.

Haber: Hakan Miyanyedi

 

 


Haber Okunma Sayısı : 657
23.04.2021



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın