Pass

Çaycuma’da 6 Nisan 2012'de köprünün çökmesi sonucu Filyos Çayı'na düşerek yaşamını yitiren 15 kişi, dualarla anıldı.

6 Nisan 2012'de meydana gelen olayda, ilçe girişindeki 252 metrelik Çaycuma Köprüsü'nün 48 metrelik bölümünün çökmesiyle o sırada köprüden geçen 4 kişi ve içinde 11 kişinin bulunduğu minibüs, alttaki Filyos Çayı'na düştü. Aralarında dönemin Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen'in babası Kemal Gülşen'in de bulunduğu 11 kişinin cansız bedeni bulundu. Mithat Gülşen'in yeğeni üniversite öğrencisi Sezgin Gülşen (21), ev kadını Kadın Saraç (49), Tahir Özkara (66) ve Necati Azaklıoğlu’na (59) ise hâlâ ulaşılamadı.

Facianın 9'ncu yıl dönümünde, Çaycuma Belediyesi’nin yaptırdığı koşu yolunda anma töreni düzenlendi. Törene, Kaymakam Muharrem Coşgun, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, belediye ve il genel meclis üyeleri katıldı.

Okunan Kerim’in ardından ölenler için İlçe Müftüsü Ayhan Ermiş tarafından dua edildi. Son olarak hayatını kaybedenlerin anısına köprüye karanfil bırakıldı.

Çaycuma Kaymakamı Muharrem Coşgun; “Türkiye’nin hiçbir yerinde böyle bir afetin yaşanmamasını diliyorum. Ölenlere ruhu şad, mekânı cennet olsun” dedi.

Çaycuma Belediye başkanı Bülent Kantarcı ise; “ Yeryüzünde kazalar iki türlü oluyor. Biri görünür, diğeri görünmeyen. Bu tür kazalar aslında görünür kazalar.  Ben Belediye başkanı olmanın yanında yıllardır mühendislik yapan bir insanım. Çöken köprü çok güzel mühendislik yapısı idi. Ama yıllarca Filyos Çayından fuzuli malzeme alınması nedeni ile yatağın derinleşmesi ve köprünün ayaklarının boşalması yüzünden bu faciayı yaşadık. O tarihi köprüyü şehitlerimiz ile beraber kaybettik. Bizim yapacağımız şey kazaların olduktan sonra ağlamak değil önleyici tedbirler alarak kazaları önlemek olmalı. İnşallah bundan sonra bu ve benzeri kazalar ile karşılaşmayız. Ölenlerin hepsinin mekânı cennet olsun, bugün acımızı paylaşan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Haber: Hakan Miyanyedi


Haber Okunma Sayısı : 2769
06.04.2021



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın