Pass

Sevgili dostlar, kâbus gibi bir seneden geçtik, tüm dünyayı saran virüs, pandemi sürecinde insanlarımız yakınlarını kaybetti, iş dünyası sıkıntılı günler yaşadı. Esnaflarımız sürekli kapandı, kapanacak sıkıntısı yaşadı, kapananlar oldu. Hükümetimiz daha fazla yardım yapabilirdi diye düşünüyorum, ama yine de bir şeyler yapmaya çalıştı. 

Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi de güçlü devletler, daha etkin müdahale etti tabi Avrupa sermaye birikimi (Coğrafi keşifler, sömürgecilik, sanayi devrimi vs.) tamamlandı. Bizde Osmanlı’dan son yüzyılda toprak kayıpları ile borçlanma ile tamamladığı için epey bir geriden geldik.  G-8 ülkeleri ile aramızda ekonomik büyüklük olarak fark var, Almanya’nın GSYİ 3.86 trilyon dolar, Türkiye’nin 766 milyar dolar yani Almanya Türkiye’den ekonomik olarak 5 kat daha büyük. Biz enerji ihtiyacımızı doğalgaz petrol aramalarla milli savunma ihtiyacında kendi üretimimizi yaparak bunu dengelemeye çalışıyoruz.

2020 yılında, ekonomi bakanı yüksek dövize müdahale etmedi, faiz müdahalesini yapmadı, bu da girdi maliyetini arttırdı enflasyonu oluşturdu. Halkımızın aldığı tüm ürünler zamlandı hâlbuki kademe kademe faizler yükselseydi bu durumlar olmazdı, sonuçta ekonomi bakanı değişti faizi yükseltti o arada yapılmayan müdahalenin hesabını kim verecek?

Çaycuma’mızda 2020 yılında pandemi etkisi ile herhangi bir siyasi ekonomik hareketlilik olmadı 1-2 firmanın eve dönüş adıyla fabrika açılımı, devletin yaptığı 3.köprü, Toki konutları, Filyos Limanı’nın büyük ölçüde tamamlanması heyetlerin sürekli incelemeye gitmesi gibi konular göze çarptı. Köylerde birkaç yol asfaltlanması, hava limanı genişletme çalışmaları yapıldı. Tabi gündemi bir partinin kadın kolları başkanının Perşembe beldesini sapkınlıkla örneklemesi buna Çaycuma siyasetinin bir iki kişi dışında ses çıkarmaması oldu. Zaten olmadığını düşündüğüm birlik ve beraberliğin ne noktada olduğunu gösterdi, gereken cevaplar verilmeliydi her zaman ki gibi sessizliğe büründüler.

2021 yılı 2020’den daha iyi olacağı ümidini ben pek beslemiyorum.. 2021 yılında şirketler yaralarını sarmaya çalışacak, enkazın ne olduğu belli değil üstelik işçi çıkartmak, yasaklandı şimdi gerek askeri ücretin artması yasakların kalkması ile işsizliğin patlayacağını öngörüyorum. Hükümet şirketlere teşvikler açıklamak zorunda kalacak, bu da hem hazineyi yoracak hem de para bolluğuna neden olacak karşılıksız basılacak para enflasyonun daha da artmasına neden olabilir.

Yeni yılın ülkemize ve bölgemize sağlık, mutluluk, huzur getirmesini diler yeni yılınızı en içten duygularımla kutlarım.


Haber Okunma Sayısı : 9598
31.12.2020



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın