Pass

EKONOMİ

Sevgili okuyanlarım, ekonomide yabancı para fiyatlanması rekorlar kırarken o an ki bakan “İstesek doları düşürürüz” demişti. Ekonomide bu şekilde yorum yapılmaz, yanlış algılanmaya neden olur demek istediği yükseltirim faizi, doları düşürürüm fakat faiz yükselirse yatırım pahalı hale gelir, yatırımlar düşer, işsizlik artar demek istemiştir, tabi bu damat diye tabir edildiği için konu başka yerlere çekilmiş sonuçta istifa etmiştir. İstifa edince piyasalar, faize müdahale olacak düşüncesi ile elinde ki dövizi bozduranlar nedeniyle döviz fiyatı düşmüştür.  Asıl yapılması gereken merkez bankasının bağımsız olması, hukukta iyileştirmeler, öngörüle birlik ve istikrardır, pandeminin etkilerini unutmamak lazım. Ekonominin gerekliliklerini doğru zamanda doğru şekilde yapılması gerekmektedir.

DIŞ İLİŞKİLER

 Azerbaycan, Türkiye’nin verdiği destek ile daha önce kaybettiği toprakları geri almıştır. Türkiye eskisi gibi, başka yerden kumandalı, vurdumduymaz, sırtını dönen, meseleleri Şii, Sünni ayrımı ile bakan değil kardeşine yardım eden, mazlum milletlerin yanında olan, bölgesinde güçlü ülke konumuna gelmiştir.

Suriye’de kurulmak istenilen terör devletine, hançer vurmuş, Doğu Akdeniz petrol ve doğalgaz çıkarlarımızın peşine düşmüş, yıllardır açılamayan Maraş’ı açmış, Ayasofya’yı tekrardan camiye çevirmiş, Libya’da nasıl büyük devletler müdahil oluyorsa, Türkiye’de gerekeni yapmıştır. Eğer milli savunmada ekonomide güçlü olmazsanız, bunları yapamazsınız.

Sağlıklı günlerde görüşmek dileğiyle…


Haber Okunma Sayısı : 16215
18.11.2020



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın