Pass

Çaycuma’nın Almanya’daki kardeş kenti Lennestadt’ta yapılan Çaycuma’nın da adının verildiği kardeşlik dostluk meydanı açıldı.

Çaycuma Belediyesinde geçtiğimiz günlerde kardeş kent niyet beyan belgesi imzaladığı Almanya’nın Lennestadt Belediyesince, kentin en merkezi yerinde, Çaycuma’nın da adı verilerek kurulan dostluk kardeşlik meydanının sembolik açılışı yapıldı.

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’nın telefonla bağlandığı açılış töreni, pandemi nedeniyle sınırlı düzeyde bir katılımla yapıldı. Kentin kilisesinin hemen önünde bulunan ve cuma günleri Lennestadt pazarının da kurulduğu meydanın, kentin, herkesin mutlaka yolunun düştüğü bir noktada olması, Lennestadt Belediyesinin kardeş kent ilişkilerine verdiği önemin bir göstergesi oldu. Tören sırasında meydana belediyemizin bayrakları da çekildi.

MEYDANA DOSTLUK KARDEŞLİK ANITI DA YERLEŞTİRİLDİ

Dostluk kardeşlik meydanına, Lennestadt’la kardeş kentleri Polanya’nın Otwock ve Çaycuma’nın temsili haritalarıyla, kardeşlik ilişkisinin gelişimine katkı sunan kişilerini siluetlerinden oluşan bir anıt yerleştirildi. Lennestadt Belediyesinin Sosyal Danışmanı Ayşe Neumann, Lennestadt Yeşiller Partisi Başkanı Christa Orth Sauer, Polonyalı Mimar Johann Pietrzak, Belediye Başkanı Stefan Hundt, Uyum Meclisi Başkanı Nedim Kalembaşı, Emekli Öğretmen Edeltraud Wichtmann ve torununun siluetlerinden oluşan anıtla meydanın açılışı için 28 Ekim Çarşamba günü sembolik bir tören yapıldı. Meydanın asıl açılışı ise ilerideki dönemde yapılacak.

HUNDT: “DÜNYA SAVAŞI BİR BARIŞI KONUŞUYORUZ”

Açılış törenine Lennestadt Belediye Başkanı Stefan Hundt, 30 Ekim itibarıyla belediye başkanlığı görevini devralacak Tobias Puspas, Uyum Meclisi Başkanı Nedim Kalembaşı, Yeşilller Partisi Grup Başkanı başta olmak üzere bazı belediye meclis üyeleri ile Leennestadt Belediyesi daire amirleri katıldı. Törende konuşan Belediye Başkanı Stefan Hundt, pandemi nedeniyle sembolik bir açılış töreni gerçekleştirdiklerini, esas açılışın pandemi sonrasında Türkiyeli dostlarının katılımıyla yapılacağını söyledi. Hundt dünyada savaşların konuşulduğu sırada kendilerinin barışı, kardeşliği konuştuklarını ifade ederek bundan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

PUSPAS: “İLK FIRSATTA ÇAYCUMA’YI ZİYARET EDECEĞİM”

Stefan Hundt’tan 30 Ekim’de başkanlık görevini devralacak Tobais Puspas ise, henüz Çaycuma’yı görmediğini, Belediye Başkanı Bülent Kantarcı ile tanışma fırsatı olmadığını söyleyerek, kendileriyle tanışacakları günü heyecanla beklediğini ifade etti. Puspas kendinden önce başlayan bu ilişkileri daha da ileriye taşımaya kararlı olduğuna işaret ederek pandemi sonrasında ilk fırsatta Çaycuma’yı ziyaret edeceğini dile getirdi.

KALEMBAŞI: “BARIŞ İÇİN, KARDEŞLİK İÇİN ÇOK GÜZEL BİR ÖRNEK”

Törenin bir diğer konuşmacısı Lennestadt Uyum Meclisi Başkanı Nedim Kalembaşı oldu. Böyle bir meydanın açılıyor olmasının barış için, kardeşlik için çok güzel bir örnek olduğunu söyleyen Kalembaşı, “Pandemi nedeniyle bir tür ön açılışını yaptığımız bu meydanın esas açılışını inşallah seneye çok daha büyük bir katılım ve coşkuyla yapacağız. Lennestadt ile Çaycuma arasındaki bu ilişkileri çok daha ilerilere taşıyarak kardeş kent ilişkisinde örnek bir model yaratacağız” dedi.

KANTARCI: “ÇOK GÜZEL BİR TABLO”

Törene telefonla bağlanan Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Çaycuma’nın da adının verildiği meydanın açılışından duyduğu memnuniyeti ifade etti. Kantarcı eylül ayında yapılan seçime katılmayarak görevi 30 Ekim’de Tobias Puspas’a devredecek Stefan Hundt’a bundan sonraki yaşamında başarılar diledi. Yeni başkan Puspas’la en kısa zamanda tanışmak istediğini söyleyen Kantarcı, “Kendilerini Çaycuma’da ağırlamaktan büyük mutluluk duyacağım. Almanya’da beni çok mutlu eden çok güzel bir tablo var. Bu güzel tablonun oluşumuna katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Haber: Hakan Miyanyedi


Haber Okunma Sayısı : 18927
29.10.2020



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın