Pass

 * CUMHURİYET

Herkes tarihimizi az çok biliyordur, büyük bir imparatorlukken coğrafi keşifleri kaçırmış, sömürmemiş, sanayi devrimini kaçırmış, böylelikle teknoloji ve bilimde geri kalmış, milliyetçilik akımları ile dağılan Osmanlı İmparatorluğunun içinden çıkan kurtuluş savaşı kahramanlarımız kendilerinin sultanlıklarını kurmadan egemenliği millete vermişlerdir. Türkiye’nin herhangi bir yerinden biri çıkıp devletin başı olabilir, Cumhuriyet kendi başına devletleri ileri getirmez bunun içine çalışkanlık, hakkaniyet ve dürüstlük gibi yönetici özellikleri olması gerekir. İngiltere, Kanada, Japonya, Danimarka, Norveç gibi ülkelerin başında kral ve kraliçeler durmakta yani monarşi ile yönetilmekte hepsi de gelişmiş ülkeler demek ki sadece yönetim şekli değil milletlerin tutum ve davranışları önemlidir. Bu bağlamda bize bu fırsatı veren Türkiye Cumhuriyeti kurucusu büyük lider Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygıyla özlemle minnetle yâd ediyoruz.

 

* HEPSİ BİZİM

Bir gün arayla kandilimizi, cumhuriyet bayramımızı kutladık Hz. Muhammed, ALLAH tarafından dünyaya kurtarıcı, uyarıcı rahmet olarak gönderildi. Onun insanlara öğrettikleri birlik beraberlik, yardımlaşma, dayanışma, paylaşma, ortamına kavuşturma niteliğindeydi.

Anne Baba’ya iyilikte bulunmayı, doğru sözlü olmayı, dürüst olmayı, yakınları gözetmeyi, emanet ihanet edilmemesini, akrabalık ilişkisinin kesilmemesini, komşularla iyi geçinmeyi, hayır yapmayı, insanlara ve hayvanlara merhametli olmayı, yani güzel ahlakı göstermiştir.

Böyle bir din, böyle bir Osmanlısı ile Selçuklusu ile Cumhuriyeti ile büyük tarihimiz ile insanlığa örnek olacak örf ve adetlerimiz ile Türk İslam kültürü hepimizin bunlara sahip çıkmak gerekir.

Sağlıcakla…


Haber Okunma Sayısı : 19114
29.10.2020



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın