Pass

Sevgili dostlar; geçen gün bir derneğin paylaşımında sol yumruğunu kaldırmış, bir arkadaş gördüm ATATÜRK resminin yanında, herhalde bu arkadaş Mustafa Kemal Atatürk’ü solcu zannediyordu, şimdi bakalım paşa hangi görüşteydi.

Mustafa Kemal Atatürk ekonomi politikalarına ve aldığı kararlara bakalım; İzmir İktisat kongresinde öncelik özel sektöre verilecek, özel sektörün gücü yetmediği yerde devlet yapacak, kitler özel sektöre altyapı oluşturacaktı. Özel sektöre kredi sağlayacak devlet bankası kurulması, sanayi teşviki, milli bankalar kurulması gibi liberal politikalar benimsenmiştir. İzmir iktisat kongresi tarihi liberal ekonomiye geçmeye amaçlayan politikaların onaylandığı kongre olarak geçer.

Atatürk Turancıdır, kendi sözlerinden metinlerinden bunu rahatça anlayabiliyoruz “Ben her şeyden önce Türk Milliyetçisiyim, böyle doğdum böyle öleceğim, ben görmesem bile gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapatacağım, Türk birliğine inanıyorum onu görüyorum” bir başka sözü de “Etimin ve kemiğimin babası Ali Rıza Efendi ise, fikrimin babası Ziya Gökalp’tir.” Ziya Gökalp biliyorsunuz Türkçülüğün en önemli adamıdır, bir başka sözünde “Türklük benim en derin güven kaynağım, en engin övünç dayanağımdır.” Görüldüğü üzere Atatürk sosyalizm ve solculukla alakalı bir şeyi yoktur.

Hukuk sistemini, kanunlarının çoğunu o zamanın gelişmiş, liberal ülkelerinden alan bir lider, ekonomide de liberal politikalar almaması düşünülemez o yüzden Atatürk’ü liberal, milliyetçi, milli ve yerli olarak tanımlayabiliriz.

Sağlıcakla.


Haber Okunma Sayısı : 1074
26.10.2020



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın