Pass

Sevgili dostlar; dünyaya medeniyet, ahlak, insan hakları dersi vermeye kalkan Avrupa, dünyada ki en büyük zulümleri yapmış, soykırımlara imza atmış, katliamlara göz yummuş, zenginliklerini sömürgecilik ile kazanmış bir kıtadır.

Hitler Almanya’sı Yahudileri katlettiği gibi, tüm kıtaya zulüm etti İtalya’da keza öyledir. Fransa Cezayir’de katliamlar yaptı, Avrupa’nın göbeğinde Sırplar Boşnakları katletti. Birleşmiş Millet görevlisi Hollandalılar Boşnakların silahlarını aldı, Sırpların silahlarına dokunmadı göz göre göre orada insanları katlettirdi o yüzden bunların medeniyeti örnek alınacak medeniyet değildir. Kan ve gözyaşı ile kurulmuş bu medeniyet bize örnek olmamalı, bunlar Türk ve Müslüman katledildiğinde sesleri çıkmaz şuan bile Ermenilerin sivillere saldırılarına Avrupa’nın hiç sesi çıkmamaktadır.

Bizim medeniyetimiz Mevlana, Yunus Emre, Hacı Bektaşi Veli kültürüyle yorulmuş, Türk –İslam medeniyetimiz dünyaya örnek gösterilecek bir medeniyetti, bunun içine sahte Şeyh’ler cemaatler girerek medeniyetimizi değiştirdiler, kültürümüzü yanlış yerlere çekmeye başladılar. Bilinçli yapılan diziler, maneviyata değil de maddiyata yönelik söylemler, özendirmeler, aile, akrabalık, dostluk, arkadaşlık gibi değerlerimizi kaybetmemize neden olmaya başladı.

Hoşgörü ve barışın sembolü Mevlana, insanı insan için sevilmesi gerektiğini, iyilik yapmanın güzelliklerini gösterdi. Avrupa’nın hümanizm kavramını 1200’lü yıllarda göstermişti. Yunus Emre sevgi yoluyla dünyada yaşayan tüm insanların hem kendi ile hem evren ile kaynaşmasını sağlamak ve sonsuz yaşamda ebedi hayata doğmalarını sağlamayı amaçlamıştı, sevgi ön plandaydı.

Selçuklu ve Osmanlı dünya yakın tarihinde, büyük toprakları elinde bulundurmuş, her gittiği yere medeniyeti getirmiş, kimseyi sömürmemiş, kimsenin dinine dokunmamış, kimsenin namusuna göz dikmemiştir. 500 yıl hükmettikleri yerlerde bile, halen kurtarıcı olarak anılmaktadır.

O yüzden garibana, düşmüşü, mazluma yardım bizim kültürümüzün parçalarıdır, bunları Avrupa medeniyetinde bulamazsınız, örnek alınması gereken medeniyet varsa Türk-İslam medeniyetidir.

Sağlıcakla... 


Haber Okunma Sayısı : 14824
22.10.2020



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın