Pass

Zonguldak Umumi Hıfzıssıhha Meclisince alınan karar doğrultusunda kamu kurum ve kuruluşları ile hizmet veren kuruluşlara ait binalara girişlerde HES kodu sorgulaması zorunluluğu getirildi.

İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisince yeni tip korona virüs tedbirleri kapsamında bir dizi yeni kurallar getirildi. Buna göre Zonguldak'taki kamu kurum ve kuruluşları, banka, postane, noter, alışveriş merkezi, elektrik-su-doğal gaz abonelik ve tahsilat işlemlerine yönelik hizmet veren kuruluşlara ait binalara girişlerde vatandaşlara HES (Hayat Eve Sığar) kodu sorgulaması yapılmasına karar verildi.


65 YAŞ ÜSTÜ VATANDAŞLARA ZİYARET VE REFAKAT YASAĞI

Öte yandan alınan karar doğrultusunda Zonguldak'taki tüm özel ve kamu hastanelerinde 65 yaş üzeri vatandaşlar, hastane ziyaretlerine ve refakatçi olarak kabul edilmeyecek.

65 yaş ve üzeri vatandaşların AVM, market, semt pazarı, pazar yeri gibi toplu alışveriş mekanlarını 16.30-18.30 saatleri arasında zorunlu kalmadıkça kullanmamaları önerilecek. 65 yaş ve üzeri vatandaşların 07.30-09.30 ile 16.30-18.30 saatleri arasında toplu taşıma araçlarını zorunlu kalmadıkça kullanmamaları önerilecek.

Çalışan personel sayısı 50 ve üzeri olan fabrika ve işletmelere girişlerde HES kodu sorgulaması yapılacak. Toplu halde bulunulan alanlarda vatandaşlar, maske ve sosyal mesafe konusunda kolluk kuvvetlerince anonslarla uyarılacak.

Tüm kamu kurum ve kuruluşlarının bu sürece dahil olarak süreç hakkında gerekli işbirliğini sağlayacağı belirtildi. Uygulamada herhangi bir aksaklığa ve mağduriyete neden olunmaması, alınan kararlara uymayan şahıslara idare para cezası uygulanmasına, aykırılığın durumuna göre kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılmasına, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin TCK 195. maddesi kapsamında adli işlemlerin başlatılmasına karar verildiği açıklandı.


Haber Okunma Sayısı : 13829
12.10.2020



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın