Pass

Atatürkçü Düşünce Derneği Çaycuma Şubesi Yönetim Kurulu ve Gençlik Kolları 25 Eylül - 1 Ekim Yangından Korunma İtfaiyecilik/İtfaiyeciler Haftası nedeniyle Çaycuma Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünü ziyaret ederek İtfaiye Müdürü Ferdi Maden  ve itfaiye personelinin İtfaiyeciler Gününü kutladı.

Ziyarette itfaiye mesleğinin önemine değinen ADD Çaycuma Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ela Mantarlı Kurt,” Türk İtfaiyesi’nin kuruluşu, 1714 yılı olarak kabul edilmektedir. Bugünkü belediyelere bağlı Cumhuriyet İtfaiyeleri ise 25 Eylül 1923 tarihinde oluşturulmuştur. Cumhuriyet dönemi itfaiyelerinin kurulduğu tarihten itibaren Eylül ayının son haftası “İtfaiye Haftası” olarak kabul edilmiş ve kutlanmıştır. "İtfaiyecilik” bilinen en köklü mesleklerden biridir. Yüksek risk grubunda canı pahasına görevlerini yerine getirme gayreti içerisinde olan siz değerli itfaiye personelinin Yangından Korunma İtfaiyecilik/İtfaiyeciler Haftası'nı kutlamak için sizleri ziyarette bulunduk.

İtfaiye Haftası’nda amaç; itfaiye hizmetlerinin ne olduğunu halkımıza anlatmak, yangın güvenlik önlemlerinin önemi konusunda halkımızı aydınlatmak ve yangından korunma şekillerini açıklamaktır. Bir şehrin itfaiyesi ne kadar iyi olursa olsun, itfaiyenin başarısı, halkımızın aldığı yangın güvenlik önlemlerine ve yangından korunma konusundaki bilgi seviyesine bağlıdır.

Sizler elbette sadece yangın gibi doğal afetlerde değil; sel, deprem gibi afetlerde, trafik kazaları, her türlü kazalarda can ve malın tehlikeye girdiği her türlü felaketlerde müdahale için en önde ipi göğüsleyen yüce bir görevi yerine getiriyorsunuz. Hem kendi canınızı hem de kurtarma eğilimi içeresinde olduğunuz canlının canını düşünerek endişe, korku, panik gibi duygularınızı da dengeleyerek yerinde ve doğru müdahalelerde bulunma eğilimi içeresindesiniz. Görev ve sorumluluğunuz çok büyük. Mesleğiniz çok kutsal. Olağanüstü hallerde insan, hayvan, doğa için yerinde ve zamanında müdahalelerle kurtarma mücadelenizi tebrik ediyor, görevinizde kolaylıklar diliyoruz” diye konuştu.

Daha sonra İtfaiye Müdürü Ferdi Maden ve diğer itfaiye personeli ile İtfaiye yerleşkesini gezen dernek yönetimi adına Başkan Kurt,“ Yerleşkeniz son derece düzenli ve tertipli görünüyor. Bir takım  çalışmalarınızın hala devam ettiğini gözlemlemekteyiz. Eğitim alanlarınızın varlığı sizlerin gelişmeye ve kendinize her geçen gün mesleki anlamda tam anlamıyla yeterli olma eğilimi içeresinde olduğunuzu gösteriyor. Sizleri bu anlamda da tebrik ediyoruz. Çaycuma için gurur duyulacak bir tablo” diye konuştu.

Çaycuma Belediyesi İtfaiye Müdürü Ferdi Maden, ziyaretlerinden dolayı dernek yönetimine teşekkür ederek,” Böylesine bir günde bizleri hatırlayıp günümüzü kutladığınız için öncelikle sizlere teşekkür ederiz. Çaycuma Belediyesi İtfaiyesi olarak 100bin nüfusa hizmet vermekteyiz. Görevimizin sorumluluğu ve bilinci içerisinde çalışmalarımızı yürütüyoruz”  dedi.

Daha sonra dernek yönetimi İtfaiye Müdürü Ferdi Maden’e günün anlam ve önemini belirten bir plaket takdim ederek, küçük hediyeler ile itfaiye personelinin haftasını kutladı.

Haber: Hakan Miyanyedi

 


Haber Okunma Sayısı : 11487
26.09.2020



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın