Pass

Çaycuma Kent Konseyi Başkanı Tuğrul Dereli, “Bitkisel atık yağların lavaboya ve çöpe dökülmesi çevre ve su kirliliğine ve ekonomik kayba neden oluyor” diyerek vatandaşları uyardı.

Dereli, açıklamasında, şunları söyledi: Bitkisel atık yağlar; atıksu toplama sistemlerinin ve kanalizasyonların daralmasına ve tıkanmasına, toprak kirlenmesi ile beraber yer altı suyu kaynaklarının kirlenmesine, denizlerin kirlenmesine sebep olmaktadır. 1 litre bitkisel atık yağ 1 milyon litre içme suyunu kirletebilmektedir.
Evsel atıklarla karıştırılıp çöpe atılan bitkisel atık yağlar, depolama sahalarında yangınlara neden olmaktadır.
Atık bitkisel yağlardan biodizel yakıt üretiliyor. Ve bu sistem tüm dünyada teşvik edilen çevresel bir problemi çevresel bir avantaja dönüştüren sistemdir. Bu da hava kirliliğini ve küresel ısınmayı önleme açısından önemlidir.
Ayrıca atık bitkisel yağlardan biodizel yakıt üretimi ile ülkemizin yabancı kaynaklı petrole olan bağımlılığı önemli ölçüde azaltılabilir.
Bitkisel Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliğine göre; Bitkisel atık yağların konutlarda, lokantalarda ve restoranlarda lavaboya veya çöpe dökülmesi yasaktır.
Çaycuma Kent Konseyi olarak Belediyemiz ile işbirliği içinde vatandaşlarımızın evlerinde biriktirecekleri bitkisel atık yağlarını teslim edebilmeleri için; Çaycuma’da atık yağ bidonu bulunduran, atık yağlarını lavaboya ve çöpe dökmeyen ve bundan dolayı da çevre dostu olarak kabul ettiğimiz ve ilçemizdeki sayıları dokuz olan kafe ve lokanta ve restoranlarla görüştük. Bunlardan 8 tanesi olumlu görüş bildirdiler. Teşekkür ediyoruz.
Konutlarda yaşayan vatandaşlarımız bitkisel atık yağlarını soğutup, su ile karıştırmadan bir şişede toplayıp ilan ettiğimiz kendilerine yakın atık yağ bidonu bulunduran kafe, lokanta ve restoranlara teslim edebilecekler.
Ayrıca bitkisel atık yağ üreticisi konumunda olan tüm kafe, lokanta ve restoranlara çevre lisansı almış geri kazanım tesisleriyle veya bitkisel atık yağ ara depolama tesisleri ile yıllık sözleşme yaparak, atık yağ bidonu bulundurmaları çağrısı yapıyoruz.
Yine Vatandaşlarımızın müşterisi olduğu kafe, lokanta ve restoranların bitkisel atık yağlarını nasıl bertaraf ettiklerini sorgulamalarını ve bu konuda duyarlı olmalarını istiyoruz” dedi.

Evlerde biriktirilen bitkisel atık yağların teslim noktaları: Has Fırın-Yeni Mah.Uğur Mumcu Caddesi, Seka Balık Evi-Çay Mah.Nihat Kantarcı Caddesi, Şehzade Kafe- Çay Mah.Nihat Kantarcı Caddesi, Erginler Pastanesi-Çay Mah.Nihat Kantarcı Caddesi, Brothers Cafe-Çay Mah.Nihat Kantarcı Caddesi, Gencer Yemek Fab.-Pehlivanlar Mah. Kültür Cad., Ermus Yemek-İstasyon Mah.Kenan Aydın Cad., Beyzade Yemek-İstasyon Mah. Fatih Cad.

Haber: Hakan Miyanyedi

 


Haber Okunma Sayısı : 11076
26.08.2020



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın