Pass

Kurban bayramı münasebetiyle yazılı bir mesaj yayınlayan Çaycuma Müftüsü Ayhan ERMİŞ, bayramların dini ve milli duyguları coşturan, akrabalık bağlarını güçlendiren, komşuluk ilişkilerini yenileyen, yoksulları gözeten, yetimi sevindiren ve muhtaçla paylaşma duygusunu yaşatan mübarek günler olduğunu söyledi.

Bayramlarımız her yıl Müslümanlık bilincimizi yenileyen, millet olma irademizi diri tutan; birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı pekiştiren, rahmet ve bereket dolu özel günlerdir. İslam Âleminin büyük bir coşku ve heyecanla beklediği Kurban Bayramına 31 Temmuz 2020 Cuma günü kavuşmuş olacağız. İnşallah 06:20’de Bayram Namazımızı kılacağız.

Her yıl gelen Kurban Bayramı bizlere hem bayramın sevincini yaşatırken, pandemi sebebiyle İslam’ın beş şartından birisi olan Hac ibadeti için mübarek beldelere gidememenin hüznünü de hissettirmektedir.

Kurban; Allah yolunda samimiyetin, fedakarlığın, cömertliğin ve teslimiyetin ifadesidir.

Kurban; Değerlerine yabancılaşan insanın başta Allah'a, kendisine, tabiata, canlıya, cansıza ve her şeye karşı yabancılaşmanın önüne geçmek için emredilmiş bir ibadettir.,

Kurban; Kulluğun sadakat ve teslimiyetinin ifadesidir.

Kurban; Allah’ın rızası ve O'na kurbiyyetin gözetilerek yapılan ibadetin adıdır.

Kurban; Dünyevileşmeye karşı ilahi bir uyarıdır.

Kurban; Modern hayatın bireyciliğe ve ben merkezli anlayışına mahkum ettiği insanı, " İnsan insanın Cennetidir " inancına götüren ibadettir.

Pandemi sebebiyle Kurban Bayramı Namazını sosyal mesafeye dikkat etmek suretiyle maskeli bir şekilde kendi evimizden getirdiğimiz seccade ile Cuma Namazı kılınan camilerimizde, İlçe Merkezinde İstasyon Pazaryerinde ve Katlı Otoparkta eda edebilirsiniz.

Bayramımızın yeni bayramlar doğurması, sevincimizin yeni sevinçlere başlangıç olması, huzurumuzun nice huzursuzluklara çare olması, mutluluğumuzun dünyanın dört bir yanındaki acılara teselli olması niyetiyle ve salgın hastalık sebebiyle yaşamakta olduğumuz olumsuz sürecin en kısa sürede son bulması dileğiyle, başta Çaycumalı hemşehrilerimin ve bütün İslam Aleminin kurban Bayramını kutluyor, bu bayramın hepimize, bütün insanlığa barış ve huzur getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.”

Haber: Hakan Miyanyedi

 

 

 

 

 

 

 


Haber Okunma Sayısı : 5161
30.07.2020



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın