Pass

Ayasofya müzeden, camiye dönüştürüldükten sonra hızını alamayanlar , “Halifelik gelsin” söylemlerine başladılar.

Zannediyorlar Vatikan’da ki papa tüm Hristiyan dünyasının tek lideri, tek söz sahibi sahiden durum öyle mi?

Hristiyanlarda sadece Katolik mezhebi yok, papa “Hristiyan’ın dünyasının lideri olarak biliniyor” hâlbuki değil Ortodoks ve Protestanların papa ile bir alakası yok İslamiyet de Hz. Muhammed (S.A.V) vefat ettikten sonra dini temelde 4 halife vardı 1516 yılında Abbasilerden Osmanlılara geçmiştir.

İslamiyet de sadece tek mezhep veya anlayış yok hanifi, maliki, Hanbeli, Şiilik gibi halifelik daha çok Sünnilerde önem arz ediyor Sünni Müslümanlarda, şuura ile seçimle yapılır, Şii Müslümanlar imamet ismini verdikleri makama sadece ALLAH tarafından ve ehlibeyt adı verilen seçkinler arasından yapılacağına inanılır. Yani mezhepler arası halifeliğin bile nasıl seçileceğini tartışmalıdır.

Osmanlı 1.dünya savaşında halife, cihad çağrısı yapmıştır. Hindistan’da ki Müslümanlar aralarında para toplayıp desteklediler, birde Sudan’da Fur Sultanı Ali Dinar İngilizlerle savaşmıştı, Mekke şerifi İngilizlerle birlikte olup Mekke ve Medine gibi kutsal yerlerde isyan çıkartıp Osmanlıya saldırdı zaten savaş sonu bir oğlu Irak bir oğlu Suriye kralı oldu görüldüğü üzere halifelik makamı Müslümanlarla birlik sağlayamıyor biz laik demokratik cumhuriyetimize sahip çıkalım gelecekte medeni dünyanın en büyük en güçlü devletlerinden biri olmaya bakalım.

 


Haber Okunma Sayısı : 1381
30.07.2020



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın