Pass

Çaycuma TSO Yönetim Kurulu Başkanı Zekai Kamitoğlu, BAKKA’nın organize ettiği Lojistik Merkez Başlangıç Toplantısı’na katıldı.

Filyos Limanının içinde yer aldığı Filyos Vadisi Projesi ile bölgede önemli bir yük hareketliliği ve farklı ulaşım modlarında taşımacılık söz konusu olmasından dolayı oldukça önem arz eden Lojistik Merkezi ile ilgili online olarak Çaycuma TSO Başkanı Zekai Kamitoğlu’nun da iştirak ettiği ilk toplantı Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz başkanlığında Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Muhammed Ali Oflaz, Zonguldak TSO Başkanı Metin Demir ve Genel Sekreteri Muharrem Sarıkaya, BAKKA uzmanları ve proje danışman ekibi katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantıda, Filyos Limanının içinde yer aldığı Filyos Vadisi Projesi ile bölgede önemli bir yük hareketliliği ve farklı ulaşım modlarında taşımacılık yapılacağı, yıllık 25 milyon ton/yıl kapasiteli Filyos Limanı ve hemen arkasındaki 597 ha büyüklüğündeki Endüstri bölgesi nedeniyle oluşacak sanayi ve ticari hareketlenmenden dolayı geri sahada ihtiyaç duyulması muhtemel olan depolama ve transfer merkezi kapsamında lojistik merkez gerekliliği vurgulandı.

Bu gerekliliğin analiz edilmesi doğrultusunda Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından hazırlanan araştırma ve ön fizibilite raporu ile ilgili çalışmalar Proje ekibi tarafından, amaçlarıyla yapılanlar ne olduğu, öngörülen tamamlanma sürelerini de içeren bilgilendirici sunumla aktarılmıştır.

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz tarafından Filyos Vadisi Projesinin bölgenin geleceği için önemine dikkat çekilmiş ve bu bağlamda yerel aktörlere önemli görevler düştüğü vurgulanmıştır. Bu doğrultuda, BAKKA tarafından başlatılan Lojistik Merkez Rapor çalışmasına Valilik ve yerel kurumlar olarak her türlü desteğin sağlanacağı ifade edilmiştir. Toplantı, diğer katılımcıların proje hakkında görüş, önerileri beklentilerini dile getirmesini müteakip sona ermiştir.

Projenin yaklaşık 4 ay sürmesi ve proje kapsamında hazırlanacak olan Araştırma ve Ön Fizibilite raporunun Kasım ayı sonuna hazırlanmış olması öngörülmektedir.

Haber: Hakan Miyanyedi

 


Haber Okunma Sayısı : 4246
27.07.2020



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın