Pass

Çaycuma TSO Yönetim Kurulu Başkanı Zekai Kamitoğlu ve Başkan Yardımcısı Serhat Dereli Ankara’ya giderek Tosyalı Filyos Endüstri Bölge Yöneticisi A. Ş. Genel Müdürü Ramazan Yücel ve Tosyalı Holding Ankara Temsilcisi Erdem Dokur ile görüştü.

Görüşme sonrasında Çaycuma TSO Yönetim Kurulu Başkanı Zekai Kamitoğlu yaptığı açıklamada şunları söyledi “17 06 2019 tarih ve 69998 sayılı bakan oluru ile Filyos Endüstri Bölgesi’ne yönetici şirket olarak atan Tosyalı Filyos Endüstri Bölge Yöneticisi A.Ş.’nin bölgedeki işlevi ve süreç içinde ki konumu itibarı ile bizim için çok önemlidir. Çünkü Endüstri Bölgeleri kanunu gereği bölgenin yönetilmesi ve işletilmesinden sorumlu yönetici şirketin bunu gerçekleştirmesi için kanunlar ile belirlenmiş olan görev ve sorumlulukları oldukça fazladır. Bu görev ve sorumluluklar bölgede etüt ve plan projeleri hazırlamak, yol ve demir yolu bağlantılarını yapmak, içme suyu, kanalizasyon, yağmur suyu şebekelerini yapımı, elektrik, doğalgaz, haberleşme, atık su, şebeke ve tesislerini kurmak, köprü, viyadük vb. yapıları yapmak, sondaj, drenaj vb. yapıları yapmaktan tutuna da Endüstri Bölgesi bakım onarım ve yenileme işlerini yapmak, atık ve çevre yönetimini organize etmek, yatırımcıları arsa taleplerini alıp tahsisleri konusunda son kararı vermek için bakanlığı iletmek, yatırımcılardan bakanlığın belirlediği oranda katılım payı almak gibi oldukça yoğun bir alanı içermektedir. Şirket tüm altyapı çalışmalarını ve hazırlıkları yürütmektedir. Bundan sonraki süreçte bölgenin imar planları hazırlanacaktır. Daha sonra bölgede yer alacak potansiyel yatırımcıların belirlenmesinin ardından parselasyon planları onaylanarak bölge yatırımcılara tahsis edilecektir. Bölgemizde yatırımcılar için arsa sıkıntısı yaşanma olasılığı kesinlikle söz konusu değildir. Önümüzdeki yıl ilk tahsislerin yapılacağı Filyos Endüstri Bölgesindeki tüm parsellerde faaliyete geçilmesi durumunda yaklaşık 10.000 kişilik yeni istihdam oluşması beklenilmektedir. Bölgenin 1,5 Milyar Dolarlık yatırım çekileceği, bu yatırımlar sayesinde yıllık 2 Milyar Dolarlık satış gerçekleşeceği öngörülmektedir. Ayrıca bölgenin tamamında faaliyete geçilmesi durumunda yıllık 750 Milyon Dolarlık ihracat gerçekleşmesi tahmin edilmektedir. Bölgemiz için öngörülen sektörler olan elektrikli teçhizat imalatı, makine ve ekipman imalatı, motorlu kara taşıtı imalatı ile diğer ulaşım araçlarının imalatı vb. katma değeri yüksek, orta ve yüksek teknoloji yoğunluklu sektörlerdeki tüm yatırımcılarımızı bölgemize yatırıma davet ediyoruz.”

Haber: Hakan Miyanyedi


Haber Okunma Sayısı : 3544
16.07.2020



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın