Çaycuma’nın en büyük sorunlarından biride, Siyasi parti, STK, derneklerde gönüllülük esasına dayanan kuruluşlarda hizmet edecek nitelikli yönetici azlığıdır. Bunun nedenlerine bakarsak şehir dışına, eğitim için gidenler, iş, kariyer, sosyal hayat nedeniyle geri memlekete dönmemesi, memlekette olanlar maddi ve manevi yıpranma nedeniyle görevde olmak istememeleri gösterilebilir.
Yönetici azlığı siyasallaşmaması gereken TSO gibi kuruluşlarda yönetimde olanlar bir kısmını da siyasi parti yöneticiliğinde, belediye meclisinde görmekteyiz. Sivil toplum kuruluşlarının siyasetin arka bahçesi olmasına müsaade edilmemelidir. Siyasi parti yöneticiliğini, yerelde hizmet etme fırsatı yakalayabileceğimiz bir araç olarak görmek gerekir. Partileri takım tutar gibi tutmak aynı şekilde tek kişiye bağlı bir siyasi düşünce son derece yanlıştır. Siyasi partilerde belli bir adil sistem olmadığı için herkes kendi adamını bir yere getirmek istediğini kendine rakip olabilecek siyasi olarak güçlü kişilerinin önüne geçilmesi bazen mevcut partisinde yer bulamayıp, başka partilerde aday olup kazananlarda mevcut. Sayın Mithat Gülşen başka partide ilçe başkanlığı yaptıktan sonra, kendi partisi aday yapmayınca rakip partide aday olup seçimleri kazanmıştı.
Mevcut Belediye Başkanı Sayın Bülent Kantarcı DYP’de siyaset yapıp, daha sonra CHP’den belediye başkanı adayı olup kazandı. Hizmet edebileceği formayı giymiş oldu.
Kendi adıma hizmet edebileceğim AK Parti’yi seçip görev yaptıktan sonra siyasete ara verdim. Bu süre zarfında birçok siyasi Parti’den ilçe’ deki grupları toparlamak için ilçe başkanlığı adaylığı tekliflerini almıştım. Tüp gruplar ismimde onay verirse kabul edeceğimi söylemiştim, sonuçta 3-4 aday çıkmıştı. Şimdi tekrar yeni kurulan bir partide ismim geçti net bir teklif gelmemekle beraber haber sitelerinde ismim geçti. Yeni kurulan partilere Hainler muhalefet adamı gibi söylemlerde bulunulmamalı bu son derece yanlıştır.
Şahsi düşüncem uzun süredir spor yöneticiliği siyasi yöneticilik yaptım iş olsun torba dolsun diye yapmadığımız için maddi ve manevi yorulduk. Bir partinin ilçe başkanlığını yapıp, ailem ve işimden çalıp yeni bir siyasi mücadeleye girmek istemiyorum. Haber duyulunca çok olumlu tepkiler geldi, bizde olmak istiyoruz başkanım yanındayız gibi tepkiler geldi bunlar beni onore etti. Gerçekten insanlar, yeni bir oluşum kendini ifade edebilecekleri yer arıyorlar. Siyasi partilerin iç dinamikleri, rahatsız edici şekilde anti demokrat. Üyeler, delegeler gelen yönetimi, yönetim başkanını seçmeli böyle olmadığı için demokratik şekilde yönetimler olmuyor.
2 sene önce köylere çıkıp, Ak Parti ve Recep Tayyip Erdoğan’ı anlatıp başkan olması için oy istediğimiz yerlere tekrar ona muhalefet etmek için gitmeyi etik bulmuyorum. Benimde eleştirdiğim, hatalı bulduğum yönleri olmakla birlikte Sağlık olsun, yerli savunma sanayisinin başarısı ortadadır. Teşkilatçılık anlamında particilik anlamında siyaset yapmayı düşünmüyorum. Yerel seçimlerde orta ve uzun vadede partiler bizi belediye başkanı adaylığına layık görüp, teklifte bulunursa o zaman görevden kaçmayacağımı, parti ve ideoloji gözetmeyeceğimi şimdiden belirtmek isterim.
Çaycuma yıllar sonra iktidar partisinden milletvekili çıkarttı Sayın Ahmet Çolakoğlu genç dinamik bir siyasetçi. Çalışkan bir belediye başkanımız var parti ayrımı gözetmeksizin, bölgenin ihtiyaçlarını giderici projelerle beraber hareket etmelidir. Diğer tüm siyasi parti ve STK’lar da bunun için yardımcı olmalıdır.
Sayın Ali Babacan ekonomi de, dış işlerinde önemli işler yaptı örnek aldığımız siyasetçi, kendisinin Türkiye siyasetinde etkili olacağına eminim, çok değer verdiğim siyasetçi, ülkeye lazım. Selametle…
Haber Okunma Sayısı :
10140