Pass

Perşembe Belediyesinde, Çin’de ortaya çıkan ve kısa sürede dünyanın birçok ülkesine yayılan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı Perşembe Beldemizde alınacak tedbirlerin görüşüldüğü bir toplantı yapıldı.

Perşembe Belediye Başkanı İsmail İnam’ın başkanlığında, beldemizin mahalle muhtarları, din görevlileri ve Perşembe Karakol Komutanı Fikret Uslu’nun katıldığı toplantı, 22 Mart 2020 Pazar günü saat 14.00’de Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıda ilk konuşmayı yapan Belediye Başkanı İsmail İnam, koronavirüs salgını nedeniyle vaka sayısının ve ölümlerin her gün arttığına dikkat çekerek; tedbirler kapsamında camilere cemaatle namaz kılınmasına ara verildiğini, kahvehanelerin, birahanelerin, berberler ve kuaförlerin kapatıldığını, lokantaların ve pastanelerin ancak paket servisi yapabileceklerini, son olarak da 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkmalarının yasaklandığını, virüsün yayılmasının önüne geçilmesi için tüm yurtta olduğu gibi beldemizde de bazı tedbirler alınması gerektiğini söyledi. Kaymakamlıkta koronavirüs tedbirleriyle ilgili yapılan toplantıya katıldığını ifade eden Başkan İnam şöyle devam etti: “65 yaş üstü yalnız yaşayan ve dışarıya çıkmaları yasaklanan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak üzere kendi aramızda bir üst komite, mahallerimizde de ikişer kişiden oluşan alt komiteler kuracağız. 65 yaş üstü yalnız yaşayan vatandaşlarımızın ne ihtiyacı varsa karşılayacağız. Yani onların evlerinden dışarıya çıkmamalarını sağlayacağız. Mahallelerinde komşularıyla temas etmemelerini, bir arada bulunmamalarını tembihleyeceğiz. Herkes kendi işinde, bahçesinde, evinde olacak ki virüs insandan insana bulaşmasın. Herkes kendi üzerine düşeni, yapacak, tedbirini alacak. Sağlık kurallarına, hijyene dikkat edeceğiz. Ellerimizi sık sık yıkayacağız. Önemli olan temas etmemek, tokalaşmamak, birbirimizle 1 metreden daha yakına gelmemek. Beldemizde de bunları başarmamız için bu konuyu ciddiye almamız gerekiyor. Daha işin başındayız. O nedenle bu durumu az bir zararla atlatabilmemiz için önlem almamız gerekiyor.

Bizim kendi aramızda kuracağımız üst komite, belediye başkanı, zabıta memuru, karakol komutanı ve belediye meclisinden seçeceğimiz bir kişiden oluşacak. Mahallerimizde kurulacak komitelerde ise mahalle muhtarı ve din görevlisi olacak. Burada muhtarlarımıza ve din görevlisi imam hatiplere çok büyük görevler düşüyor. Çünkü mahallelerini en iyi onlar tanıyor. Onlar, mahallerinde 65 yaş üstü yalnız yaşayan vatandaşları ve ihtiyaçlarını bize bildirecekler. Biz de İlçeye bildireceğiz. 65 yaş üstü yalnız yaşayan vatandaşlarımıza bizler yardımcı olacağız. İşi sıkı tutalım. Salgın yayılırsa önüne geçemeyiz.” Dedi.

Toplantıda ikinci konuşmayı yapan Perşembe Karakol Komutanı Fikret Uslu, karakolun sorumluluk bölgesini kapsayan Perşembe ve Nebioğlu Beldeleri ile 20 köyde 65 yaş üstü yalnız yaşayan 104 vatandaş tesbit ettiklerini, insanların halen bu konunun ciddiyetini kavrayamadıklarını, evlerde kalabalıkların toplanacağı Kur’an ve mevlid merasimleri yapmaya, umreden gelenlerin evlerindeki karantinadan çıkmaya çalıştıklarını, evde kal çağrısına tam uyulmadığını ifade ederek din görevlilerine ve muhtarlara bu konuda çok iş düştüğünü söyledi. Sorumluluk bölgesinde umreden gelen 42 vatandaşın takibinin yapıldığını ifade eden Karakol Komutanı Uslu, şu ana kadar sıkıntılı bir durumun yaşanmadığını söyledi.

Toplantı sonunda 65 yaş üstü yalnız yaşayan vatandaşların mahalle komitelerince tesbit edilmesi ve beldedeki üst komiteye bildirilmesi ve alınan tedbirlerle ilgili vatandaşlara bilgilendirme yapılması, tedbirler çerçevesinde mücadeleye titiz ve kararlı bir şekilde devam edilmesi kararlaştırıldı. Kendisine ulaşılmadığını düşünen 65 yaş üstü yalnız yaşayan vatandaşlar da, Perşembe Belediyesi, Perşembe Karakol Komutanlığı ve ikamet ettiği mahallesinin muhtarına telefonla ulaşarak ihtiyaçlarını bildirebilecek.

Haber:EKSPRES

 

 

 

 

 

 

 


Haber Okunma Sayısı : 1169
23.03.2020



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın