Pass

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı 4 Aralık Dünya Madenciler Günü nedeniyle yayımladığı mesajında, “Madencilik alanında, Zonguldak’ta, hiçbir sosyal programa gerek görmeden yapılan uygulamalar, sözcüğün tam anlamıyla yıkımla sonuçlanmış, Zonguldak en çok göç veren iller arasına girmiştir” dedi.

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı bir açıklama yaparak 4 Aralık Dünya Madenciler Günü’nü kutladı. Kantarcı açıklamasında, “Zonguldak’ın bir kent olarak ortaya çıkıp gelişmesinde kömür madenciliğin büyük payı bulunmaktadır. Toprakları altında kömür rezervi olmamasına karşın Çaycuma’mızın ekonomik-sosyal gelişiminde de madenciliğin rolü son derece önemlidir. İlçemizin başta kırsal kesimi olmak üzere önemli sayıdaki hanesinde mutlaka ya bir madenci ya da maden emeklisi bulunmaktadır. Kültürel şekillenmemize de katkı sunan madencilik, tüm bölge halkının ortak kimliğini oluşturmaktadır. Zonguldak insanı yalnızca kentimizin değil, ülkemizin, hatta dünyanın dört bir yanında maden ocaklarında büyük bir başarı ile hizmet vermekte, sektörün aranan isimleri arasında görülmektedir. Bu durum bölgemizde 200 yıla yakın zamanda oluşan üretim kültürünün doğal bir sonucudur. Kömür denince akla ilk gelen kavram olan Zonguldak bir emek kentidir” dedi.

KÖTÜ SONUÇLARI ÖNLEMEK İÇİN ŞİMDİDEN HAREKETE GEÇİLMELİDİR

Zonguldak Kömür Havzası’nın büyük sorunlarla karşı karşıya olduğunu söyleyen Kantarcı, “Ülke ekonomisini katkı sunmak için binlerce evladını yerin altında şehit veren Zonguldak, bugün, ekonomisi gibi nüfusu da küçülen bir kent konumundadır. Üretim alanları küçülmekte, istihdam hacmi daralmaktadır. İnsanına değer veren gelişmiş ülkelerde bu gibi durumlar sonucu ortaya çıkan işsizliği önlemek için ciddi sosyal politikalar uygulanmakta, yürütülen programlarla başka sektörler geliştirilmektedir. Zonguldak’ta hiçbir sosyal programa gerek görmeden yapılan uygulamalar, sözcüğün tam anlamıyla yıkımla sonuçlanmış, Zonguldak en çok göç veren iller arasına girmiştir. Dünyada çevre bilincinin gelişimine koşut olarak fosil yakıt tüketimi hızla azalmaktadır. Kentimizin de bundan etkilenmesi kaçınılmaz görünmektedir. Sosyal sorunların daha da artacağı anlamına gelen bu durumun ortaya çıkaracağı kötü sonuçları önlemek için şimdiden harekete geçimelidir” diyerek açıklamasını sürdürdü.

ZONGULDAK’IN SORUNLARI ANKARA’DAN ALINAN KARARLARLA ÇÖZÜLEMEZ

Kantarcı açıklamasını, “Her defa ifade ettiğim gibi Zonguldak’ın sorunları Ankara’dan alınan kararlarla çözülemez. Bu zamana değin Zonguldaklıları süreçlerine katıp fikri katkısını almadan üretilen tüm programlar nasıl başarısız oldu, sorunları daha da büyütmekten başka işe yaramadıysa, bundan sonra da aynı durumun yaşanması kaçınılmazdır. Başta madenlerin düzenlenmesi olmak üzere tüm meseleler yerel yönetimlerin, sektör temsilcilerinin, bilim insanlarının, meslek örgütlerinin, sendikaların ve diğer uzman kişi ve kuruluşların katılımıyla oluşturulacak bir platformda tartışılmalı, buradan ortaya çıkan sonuçlar herkes tarafından kabul edilerek uygulamaya konmalıdır. Ne madencilik sektörünün, ne de Zonguldak’ın içinde bulunduğu sorunların başka türlü çözümü mümkün görünmemektedir. Bu duygu ve düşüncelerle başta madenci kardeşlerimiz olmak üzere tüm Zonguldak halkının 4 Aralık Dünya Madenciler Gününü kutluyor, bu zamana değin yerin dibindeki karanlıklarda hayatını veren tüm maden emekçilerini rahmet ve minnetle anıyorum” diyerek tamamladı.

Haber: EKSPRES


Haber Okunma Sayısı : 1290
04.12.2019



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın