Pass

Çaycuma’da 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle düzenlenen halk yürüyüşü ve anma programına yoğun katılım gösterildi.

Çaycuma’da 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle düzenlenen halk yürüyüşü ve anma programına yoğun katılım gösterildi. Şehitlere vefasını gösteren Çaycumalılar Meydanı doldurdu.

Seka Sineması önünden başlayan halk yürüyüşü Cumhuriyet Meydanında sona erdi.  Anma programına;  Kaymakam Serkan Keçeli, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Seyfi Paça,  İlçe Mili Eğitim Müdürü İsmail Baş, Askerlik Şubesi Başkanı Mehmet Akıncı, İlçe Jandarma Karakol Komutan Vekili Teğmen Ali Duran,  İlçe Müftüsü Ayhan Ermiş, AK Parti İlçe Başkanı Veysel Karani Doğancı, MHP İlçe Başkanı Ersin Akyüz,  daire ve okul müdürleri, din görevlileri,  muhtarlar  ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ndeki konuşması canlı olarak aktarıldı.

Programın başında sala okunarak Saygı duruşu ve İstiklal Marşı seslendirildi. Kuran-Kerim tilavetinin ardından açılış konuşmasını gerçekleştiren Kaymakam Keçeli şunları söyledi; “15 Temmuz gündüzü aydınlık bir yaz günü idi. Ama akşamının ülkenin en kara gecelerinden biri olacağını hiç birimiz bilmiyorduk. O kara gecenin sonunda vatan, millet sevdası ile dimdik ayakta duran milletimiz sayesinde 16 Temmuzda aydınlık bir sabaha uyandık. Artık Türkiye 15 Temmuz’dan önceki Türkiye’den çok daha güçlü çok daha birbirine bağlı bir ülke oldu. 15 Temmuz gecesi ülkemizi, milletimizi, Cumhuriyetimizi, demokrasimizi ve aydınlık yarınlarımızı yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçmiş, milletin silahlarını bu aziz millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardır. Ancak milletimiz bu darbe girişimini meydanlara inerek ölümü göze alarak başarısızlığa uğrattı. 15 Temmuz gecesi millet eğilmedi, Türkiye yenilmedi. Dünya tarihinde belki ilk defa darbe yapmak isteyenlere bu millet darbe yaptı.

15 Temmuz gecesi şehit ve gazilerimiz cesaret ve dik duruşları ile tarih yazdılar. Hiç şüphesiz onları hem kalbimizden hem de tarihin altın sayfalarından hiç kimse silemeyecektir. 15 Temmuz gecesi tıpkı Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşında olduğu gibi tüm fertleri ile tek yürek olmuş, iradesini bir avuç darbeciye çiğnetmeyen büyük bir Türkiye ve Türk milleti vardı.

Allaha şükürler olsun ki bu millet bayrağımızı indirtmedi, vatanımızı böldürtmedi, demokrasisine ve milli iradesine canı pahasına sahip çıktı. Türkiye’yi parçalayacaklarını, devleti teslim alacaklarını sanarak 15 Temmuz da harekete geçen FETÖ’cü hainler ertesi gün akşam olmadan milletimiz tarafından hüsrana uğratılmıştır. Ordumuz ve Mehmetçiğimiz bizim her zaman göz bebeğimizdir. Allah böyle kara geceleri ülkemize tekrar yaşatmasın. Ancak buna niyet edecek hainler çıkarsa milletimiz dimdik karşısında durmaya da devam edecektir. 15 Temmuz şehidi demek; elinde bayrak, gönlünde imanla tankların üzerine koşmak demektir.  15 Temmuz şehidi demek; vatan aşkına, ölümü göze almak demektir. 15 Temmuz şehidi demek; vatan için, bayrak için can vermek demektir. Vatan uğruna can veren tüm şehitlerimiz rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Çaycuma’mızın bu güzel insanlarının şehitlerimize göstermiş olduğu vefadan dolayı teşekkür ediyorum”.

Çaycumalı 15 Temmuz Gazisi Ramazan Çil, o gece yaşadıklarını anlattı. Çaycuma Müftülüğü Tasavvuf Musikisi Korosu ilahiler seslendirdi. 15 Temmuz gecesini anlatan sinevizyon gösterisi, şiirleri ve ilahi ve kasideler ile program devam etti. İlçe Müftüsü Ayhan Ermiş şehitler için dua gerçekleştirdikten sonra Saat 00.13’de okunan sala ile anma programı sona erdi.

Zonguldak Kızılay Kan Merkezi ve Çaycuma Kızılay Temsilciliğinin organizasyonu ile meydanda kurulan çadırda kan bağışı alındı. Kızılay Çaycuma Temsilcisi Raci Sönmez ülke için anlamlı bir günde bağışta bulunan tüm vatandaşlara teşekkür etti.

Programa katılanlara Çaycuma Belediyesi ve AK Parti tarafından çeşitli ikramda bulunuldu.

Kaymakamlık tarafından açılan 15 Temmuz Anı Defterine vatandaşlar düşüncelerini yazdı.

Haber: EKSPRES

 

 

 


Haber Okunma Sayısı : 1260
16.07.2019



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın