Pass

Çaycuma Dereköseler Köyünde Eğitim, Kültür, Kalkınma ve Dayanışma Derneğinin girişimleri ile Çaycuma Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü tarafından ‘Hasta ve Yaşlı Öz Bakımına Destek Olacakların Eğitimi’ kursu açıldı. Yaklaşık bir aydan beri devam eden 160 saatlik kurs 12 Nisanda tamamlandı.

Çaycuma Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Dr. Oktay Aksoy, Müdür Yardımcısı Yılmaz Albuzlu, Köy Muhtarı Ersoy Miyanyedi ve Dernek Başkanı Satılmış Erenoğlu kurs faaliyetlerini yerinde izledi. Oktay Aksoy kursla ilgili; “Dernek başkanının girişimleri ile  evde bakıma ihtiyacı olan hastası veya yaşlısı bulunan aile bireylerine bakım süreci ile ilgili farkındalık kazandırmak, bakımın ev ortamında başlatılması, sürdürülmesi, takibinin sağlanması ve gerekli sosyal ve psikolojik destek hizmetlerinin alınabilmesi için sağlık personelinden destek alma yollarını öğretmek; ayrıca sağlık personellerinin bilgilendirmeleri doğrultusunda bakımları konusunda hasta ve yaşlıya yardımcı olmalarını sağlamak  amacıyla Dereköseler Köyü Kadılar Mahallesinde Hasta ve Yaşlı Öz Bakımına Destek Olacakların Eğitimi kursu açtık. Mahalledeki bayanların kursa fazlasıyla ilgi gösterdiklerini gördük. Talep olduğu takdirde diğer mahallelerde bu diğer kursları açmaya devam edeceğiz” dedi.

Kursun usta öğreticisi Nurgül Uslu kursu bitiren bireylerin, Etik ile ilgili kavram ve ilkeler, Kişisel bakımın önemi, Besin öğeleri ve gruplarını ayırt etme, Beslenme kuralları ve değişik durumlarda beslenme özellikleri, Vücut mekaniğini koruma ve doğru kullanma, Yaşlı ve Hastalarda Fiziksel Aktivite ve Egzersizin önemi, Engelli bireylere sunulan hizmetler, Akıl ve ruh sağlığını korumanın önemi, İlkyardımın temel kavramları, amaçları ve temel uygulamaları, Güvenli ilk yardım uygulaması için alınması gereken önlemler, Akılcı ilaç kullanımı ve önemi, Ev kazaları ve alınacak önlemler ve  ağır hastalık ve vefat durumlarında yapılması gerekenler hakkında bilgi sahibi olduklarını, ayrıca kursiyerlerin  tansiyon ölçmeyi de öğrendiklerini belirtti.

Kursiyerler adına söz alan Şahizar Ermiş şunları söyledi; “ Kurs boyunca gerçekten çok faydalı bilgiler öğrendik. Hepimizin evinde yaşlı, hasta anası babası var. Onlara nasıl davranacağımızı ve nasıl bakacağımızı öğrendik. Keşke daha önceden bu kurs açılsaydı. Kanser hastası babama nasıl bakacağımı hastanelere gele gide uzun bir sürede öğrenebildim. Bu kursun açılmasına katkı sağlayan her kese teşekkür ediyoruz. Daha farklı kursların da açılmasını istiyoruz”

Dernek Başkanı Satılmış Erenoğlu, değişik kurlar açmak için girişimler yapacaklarını ifade ederek; “Dereköseler Köyü   halkından hem köyde yaşayan, hem de gurbette yaşayanların eğitim, kültür, sosyal ve ekonomik yönden gelişmesini sağlamak, köy halkı arasında  maddi ve manevi dayanışmayı sağlamayı  amaç edinen derneğimiz 2011 yılında  kurulmuştur.  Hizmet konuları arasında “Köy halkının eğitim, kültür ve mesleklerini geliştirmek maksadıyla kurslar açmak, seminerler düzenlemek. Bu konuda  ilgili kurum, kuruluş ve kişilerle işbirliği yapmak”  şeklinde tüzüğümüzde önemli bir etkinlik yer almıştır” diyerek  bu kapsamda geçmiş yıllarda dernek öncülüğünde kurs faaliyetine yer verildiği gibi köy halkının bilinçlenmesi amacıyla değişik alanlarda kurslar açılması için girişim yapacaklarını ifade etti.

Köy Muhtarı Ersoy Miyanyedi ise köyün eğitim ve kültürel yönden kalkınması için dernek tarafından yürütülecek çalışmalara destek olacaklarını ifade etti. Kursu Dereköseler Köyünde açan Çaycuma Halk Eğitim Merkezi Müdürü  Oktay Aksoy’a teşekkür etti.

Haber: EKSPRES

 


Haber Okunma Sayısı : 1709
12.04.2019



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın