Pass

Çaycuma Ziraat Odası Başkanlığı’nın 24. Olağan genel kurulu gerçekleştirildi. Tek liste ile  girilen genel kurulda mevcut Başkan Rıza Çapkın tekrar oda başkanlığına seçildi.

Belediye Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen kurula;  AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu, Kaymakam Serkan Keçeli, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Perşembe Belediye Başkanı İsmail İnam, Karapınar Belediye Başkanı Ahmet Aydın, Tarım ve Orman İlçe Müdürü Coşkun Ulutaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baş, Zonguldak Ziraat Odası Şerafettin Albayrak, AK Parti İlçe Başkanı Veysel Karani Doğancı, Saadet Partisi İlçe Başkanı Engin Zeren, AK Parti Çaycuma Belediye Başkan  Adayı Ahmet Karayılmaz, Saadet Partisi Çaycuma Belediye Başkan  Adayı Sedat Başoğlu, sivil toplum kurulu temsilcileri ve  çok sayıda çifti katıldı.

Gündemde yer alan maddelerin oylamasından sonra Çaycuma Ziraat Odası Başkanı Başkanı Rıza Çapkın faaliyet raporunu okudu.

Genel Kurulda söz alan Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı; “Çaycuma’da kurumlar arası gayet güzel ilişkiler içindeyiz. Tüm kurum ve kuruluşlarımız ile huzurlu bir memlekette yaşıyoruz. Bu huzuru sağlamalarından dolayı Ziraat Odası Başkanımız Rıza Çapkın ile diğer sivil toplum kuruluşu temsilcilerine teşekkür ediyorum. Rıza Başkan bizim her türlü etkinliğimizde yanımızdadır. Artık Çaycuma fuarlar kenti olmaya başladı. Bu konuda Ziraat Odası Başkanımızın çok önemli katkıları var” diye konuştu.

Zonguldak Manda Yetiştiricilikleri birliği Kurucu Başkanı Şenol Çakar mandacılığın üretilmesi, çoğaltılması ve dağıtılması çalışmalarının devam ettiğini söyleyerek; “Valimizden 400 manda istedik. Konu inceleniyor. Köylülerimize dağıtmak istiyoruz. İsteyen arkadaşlarımız ilgili kurumlara başvurabilirler. Çaycuma manda yoğurdunun kültürel ve ekonomik değeri olarak dağıtılması için  çalışmalar yapıyoruz. Sizlerden manen destek bekliyoruz. Çaycuma’nın manda yoğurdu ile  anıldığını unutmamanızı, kalbinizde ve gönlünüzde yer almasını istiyorum” dedi.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu devletin tarım ve hayvancılığa yeterli desteği verdiğini ifade etti. Çolakoğlu; “İlçemiz sanayi konusunda bir alanda yerini aldı. Bir yoldan devam ederken de tarım ve hayvancılık anlamında önemli gelişmeler yer almaktadır. Artık toprağa değme zamanı gelmiştir. Devletimiz tarımın birçok alanına destek vermektedir.

Ziraat çok önemli. Son bir ay içinde bazı fırsatçıların yaptıklarını gördünüz. Birileri halen rant peşinde, fırsat peşinde. Bizler zirai anlamda üretime geçersek bu fırsatçılara göz açtırmayız. Bunun ilgili tüm kurumlarla diyalog halinde olmamız lazım. Göç eden gençlerimiz memleketlerine dönseler oradan kazandıklarının çoğunu memleketlerinde kazanacak toprağımız var. Bu konuda gençlerimizi teşvik etmemiz gerekiyor, üretmemiz gerekiyor” diye konuştu.

Kaymakam Serkan Keçeli de Çaycuma’nın sanayi ile birlikte tarım kenti yolunda ilerlemesi gerektiğini söyleyerek; “Köylüden tabirinden üretim yapan, tarımsal ve hayvansal üretimin içinde olan kısmını anlıyoruz. Ama biz profesyonel tarım ve hayvancılık yapanlara bu işi bırakmaya başladık. Yumurtasını bile marketten alan köylülerimiz var.

Mesleğimiz ne  olursa olsun tarımsal üretimin bir kısmında olmamız gerekiyor. Çaycuma bölge genelinde tarım denince ilk akla gelen ilçe oluyor. 3 yıldır tarım ve hayvancılık fuarı yapıyoruz. Basit bir iş değil. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Çaycuma Filyos Projesi ile sanayi kenti olacak ama mutlaka Çaycuma’yı hem sanayi kenti hem tarım kenti olarak ayakta tutmak zorundayız” şeklinde konuştu.

Tek liste gidilen genel kurulda mevcut Başkan Rıza Çapkın güven tazelerken, yönetim kurulu Mehmet Gedik, Recep Aysan, Ramazan Doğan, Ramazan Ilgın, Celal Kabuk ve Satılmış Çarşanbalı’dan oluştu.

Haber: EKSPRES

 

 


Haber Okunma Sayısı : 1351
09.02.2019



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın