Pass

Çaycuma’da Çaycuma Müftülüğünce Mevlidi Nebi Haftası etkinlikleri çerçevesinde Pazar günü Şahit Ömer Halisdemir Kur’an Kursu’nda yaklaşık 250 gencin katıldığı kaynaştırma amaçlı kahvaltı programı gerçekleştirildi. 

Kahvaltıya İlçe Müftüsü Ayhan Ermiş, Murakıp Cemalettin Torun, Şef Hayrettin Çakır, Emlakçılar Derneği Başkanı Erol Ünlü, Din Görevlileri Dernek  Başkanı Ali Kurttekin, cami görevlileri ve yaklaşık 250 kişiye yakın genç katıldı. Kahvaltının ardından gençlerden, Enes Verimli Kur’an-ı Kerim okudu, Furkan Küçük'ün duaları ile yemeğe başlandı. Gençler geleceğin Türkiyesini inşa edecekler diyen İlçe Müftüsü Ayhan Ermiş; “Ben geleceğin bu gençler sayesinde daha iyi olacağına inanıyorum. İyi ki varlar. Rabbim eksikliklerini göstermesin. Bu gençler, geleceğin Türkiye’sini inşa edecekler” diye başladığı konuşmasına Asrı Saadet Dönemindeki gençlerden örnekler vererek devam etti. 
Müftü Ermiş; “Yeryüzünde başarılı olmak isteyen her dava sahibi mutlaka gençliği ve genç nesli elinde tutmaya, savunduğu davasını gençlerle desteklemeye gayret etmiştir. Toplumsal yapılarda gençliği olmayan, gençlerle desteklenmeyen davalar çabucak yok olup gitmiştir. Hz. Muhammed’e inanan, gönül veren ilk Müslümanların içinde, toplumun her kesiminden kimselerin bulunması da bunun bir göstergesidir. Ancak ona inanan bu ilk Müslümanların yaş grupları dikkate alındığında, çoğunluğunun gençlerden oluştuğu görülür. Erkam b. Ebil Erkam 17 yaşındayken İslam’ı kabul etmiş ve evini Hz. Peygamber’e İslam’ı tebliğinde merkez olarak kullanması için tahsis etmiştir. Kâbe hareminde, Safa tepesi eteğinde bulunan bu ev, tebliğ faaliyetlerinde önemli bir görev üstlenmiş ve “Darü’l-Erkam” namıyla tarihe geçmiştir. Hz. Ali 8-10 yaşlarındayken İslam’ı kabul etmiş, Hz. Peygamber’in özel muhafızı gibi Hz. Zeyd ile birlikte ona gözcülük edip, ona yardımda bulunmuş, onun emirlerini yerine getirmişlerdir. Hicreti esnasında canını ortaya koyup onun yatağına yatmış, onun yerine ölümü göze almıştır. Mus’ab b. Umeyr 18-20 yaşlarında Müslüman olmuş ve I. Akabe Biatı’ndan sonra Hz. Peygamber tarafından Medine’ye öğretmen olarak yollanmıştır. Bir yandan eğitim-öğretimle, öğretmenlikle İslam’ın yayılışına katkıda bulunan Mus’ab diğer yandan da Bedir ve Uhud savaşlarında bizzat İslam’ın sancaktarlığını yapıp şahadete koşmuştur” dedi. 

Son olarak da gençlere tavsiyede bulunan Müftü Ermiş, "Düşünen, okuyan, soran, sorgulayan, vefalı, değer veren, değer sahibi gençler olmanız. Katılımlarınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum, bu güzel etkinliğin gerçekleşmesinde maddi-manevi emeği geçen tüm kardeşlerimizden Allah razı olsun" diyerek sözlerini tamamladı. Çekilen toplu fotoğrafın ardından program sona erdi. 

Haber: EKSPRES

 


Haber Okunma Sayısı : 1481
19.11.2018



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın