Pass

Zonguldak’ta mobilya ustası Erdem İnam, 3 yıl önce iki çift olarak satın aldığı Brahma cinsi tavukları yaygınlaştırmayı amaçlıyor. 

Çaycuma’ya bağlı Basat köyünde yaşayan 23 yaşındaki Erdem İnam, 3 yıl önce Kırıkkale’den Brahma cinsi tavuklardan satın aldı. Süs tavuğu yetiştiriciliği yapan İnam, “Brahmaşk” diyerek başladığı ve nadir bilinen türü yaygınlaştırmayı amaçlıyor. 

30’a yakın tavuk sahibi olan İnam, dernekler ve kulüpler aracılığıyla Hindistan kökenli tavuğun Türkiye’de yaygınlaştırılmasının amaçlandığını vurguladı. İnam, “Ben mobilyacıyım. İlk önce Kırıkkale’de bir üretici arkadaşımdan denk geldim. Oradan iki çift aldım. Sonra sayılarını ilerleterek bu günlere geldik. Yapılan düzenlemeler, çalışmalar var. Biz de istedik güzeli olsun, daha iyi noktalara gelelim. Bu hayvanları kazandık. Türkiye’de yeni yeni yapılan çalışmalarla, kulüpler olsun dernekler vasıtasıyla olsun. Belirli noktalara gelinmeye çalışılıyor. Hindistan kökenli bir hayvan Amerika ve Avrupa tarafından yapılan çalışmalarla şu anki haline getirilmiş. Ben de bu hayvanların yaygınlaştırılması için çaba sarf ediyorum” diye konuştu. 

Haber: İHA

 


Haber Okunma Sayısı : 1503
05.11.2018



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın