Pass

Çaycuma’da geçen yıl açılan caddeye Çaycuma Belediyesi ile kardeş belediye olan Almanya'nın Lennestadt şehrinin adı verildi.

Cadde Lennestadt Belediye Başkanı Stefan Hundt ve eşi Kerstin Hunt’un katılımı ile törenle açıldı. Açılışa, Kaymakam Serkan Keçeli, Belediye Başkanı Bülent Kantarcı ve eşi Belgin Kantarcı, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, belediye meclis üyeleri, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

"CADDE, ALMANYA İLE ARAMIZDA KURULAN BİR KÖPRÜDÜR"

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Türkiye’nin kadim dostu olan Almanya’nın buradan giden gurbetçilerin kaynaşması sonunda Almanya’nın bir çok yerinde Çaycuma’ya benzer güzel kentler oluştuğunu söyledi. Kantarcı; “ Bizle göreve gelince Nedim Kalembaşı sayesinde Lennestadt Belediyesi ile çok güzel ilişkiler kurduk. Biz oralara gittik, onlar geldiler. Bu köprü hiç kopmadı ve giderek güçleniyor. Burası caddeden öte Almanya ile aramızda kurulan bir köprüdür diye düşünüyorum. Belediye çatısını temizlerken bulduğumuz yıllar öncesinin imar planında bu açtığımız yol mevcut. Nihat Kantarcı ve Pehlivanoğlu Caddesi’ni birbirine bağlayan çok önemli bir fonksiyonu bulunan bu yolun iki ülkeyi birbirine bağlaması yönünde sembol olsun diye düşündük. Bu cadde açıldıktan sonra bir çok kişi memnuniyetlerini ifade ettiler. 4.5 yıldır beraber görev yaptığımız Kaymakamımıza çok büyük katkıları bulundu. Hepimizden daha fazla Çaycumalı olan Kaymakamımıza bu anlamda teşekkür ediyorum”diye konuştu.

"DOSTLUK BURADA KALMAYACAK, DAHA İLERİ NOKTALARA TAŞIYACAĞIZ"

Lennestadt Belediye Başkanı Stefan Hundt da çevirmen eşliğinde yaptığı konuşmasında; “ Aranızda olmaktan çok mutluyum. Kaymakamımızla beraber bizim şehrimizin ismi verilen caddenin açılışını yapmak çok gurur verici. Sizin kararınız Lennestadt ile Çaycuma’yı bir birine bağlamak. Bu çok güçlü kararı sevgi ve saygı ile selamlıyorum. 3,5 yıl önce buraya ilk defa geldim. Çok dostane şeklide karşılandık. Gördüm ki Belediye meclisi ve başkanı ile çok dinamiksiniz. Çaycuma’nın alt yapısı ve çevresi ile önemli bir bölge olduğunu öğrendim. Ben inanıyorum ki bu dostluk burada kalmayacak, daha ileri noktalara taşıyacağız. Okullar arasında da dostluk oldu. Bu ve başka alanlarda ilişkilerin devam etmesi gerektiğini düşünüyorum. Bizim kasabamızda çok önemli dernekler var. Sizinkilerle bir araya getirmemiz gerekir. Buraya severek geldik, severek kalıyoruz. Bu yolda aynı şekilde devam etmeliyiz. Hepinize çok teşekkür ediyorum”diye konuştu. 

Stefan Hundt Kaymakam Keçeli’ye iki ülkenin bayraklarını bulunduğu rozeti takarak Lennestadt’ın 9 Ocaktaki 50. kuruluş yıl dönümüne davet etti.

"CADDENİN KARDEŞLİĞİ BÜTÜNLEŞTİRMESİNİ DİLİYORUM"

Kaymakam Keçeli; “İki şehri arasındaki zaten var olan kardeşliğin sembolü olacak caddenin açılışını gerçekleştireceğiz. Gelişen ulaşalım ve iletişim imkanları ile birlikte aslında dünya o kadar büyük değil. Zaten biz Türkleri Avrupa’nın her yerinde görmek mümkün. Ülkemizde artık göç alan bir yer haline geldi. Bu caddenin iki büyük bağlantıyı doğrudan birleştirdiğini biliyorum. O yüzden açılırken en çok hoşuma giden çalışmalardan biri olmuştu. Caddenin bu kardeşliği daha da bütünleştirmesini diliyorum. Katkı veren herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Son olarak caddeni açılış kurdelesi kesildi.

Haber: EKSPRES


Haber Okunma Sayısı : 1327
03.11.2018



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın