Pass

Çaycuma’da 27-30 Eylül 2018 tarihleri arasında üçüncüsü gerçekleştirilecek olan ‘Batı Karadeniz Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı’ yoğun katılımla açıldı.

Açılışa Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu, Çaycuma kaymakamı Serkan Keçeli, Gökçebey kaymakamı Ökkeş Furkan Karakurt, CHP eski Milletvekilli Ali İhsan Köktürk, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Kilimli Belediye Başkanı Ali Aslankılıç, BAKKA Genel Sekreter Vekili Elif Acar, belde belediye başkanları, siyasi ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, daire ve okul müdürleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Expolife Fuarcılık Yöneyim Kurulu Başkanı Zeki Erdoğan açılış konuşmasında şunları söyledi; “Filyos projesi yapıldığı zaman bölgenin kalbi olan Çaycuma’da bu fuarlar önemini gittikçe artıracak. Bölgenin ve Türkiye’nin değişik yerlerinden gelen firmalar fuarlarıma teveccüh gösterdiler. Geçtiğimiz yılda büyük ilgi vardı. Hedefimiz geçen yıla göre daha büyük katılım olması idi. Katılım geçen yıla göre az oldu. Bu bölgede küçük çiftçimizin çok olması, fabrikaların bulunması bölgenin önemini giderek artırıyor.” Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zekai Kamitoğlu Çaycuma’nın peş peşe açılan fuarları başarı ile gerçekleştirdiği ifade ederek; “Geçen hafta ikincisini başarı ile gerçekleştirdiğimiz yapı Mobilya ve Dekorasyon Fuarından sonra bu hafta yeni bir fuar ile birlikteyiz. Ne mutlu ki ilçemiz bu tür organizasyonları seri olarak gerçekleştirme yetenek ve potansiyeline sahiptir. Bundan gurur duyuyoruz. Fuarlar ticareti gerçekleştirmek için, firmaların tanıtımının yapıldığı geleceğe yönelik ticari ilişkilerin kurulması ve geliştirilmesi amacı ile satıcı ve alıcıyı bir araya getiren düzenli aralıklarla programlanan organizasyonlardır. Farklı alanlarda faaliyet gösteren pek çok karşı karşıya olduğu en önemli sorunlardan biri üreticiler ile tüketicilerin arasındaki fiziksel mesafenin son derece artmış olması ve iki grup arasında sınırlı düzeyde bir iletişim kurulabilmesidir. Bu noktada firmaların yürüttüğü pazarlama ve tanıtım faaliyetlerine önemli rol düşmektedir. Böylesi bir ortamda fuarlar ve bu fuarlara katılım firmalara önemli avantajlar sunmakta hem tanıtım hem pazarlama olanaklarını bir arada yürütme olanağı tanımaktadır. Konuya bu açıdan batığımızda fuarların firmalar bakımından önemi açıkça ortaya çıkmaktadır’ diye konuştu.

Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürü Cemalettin Çataklı Çaycuma’nın tarımın önemli olduğu bir ilçe olduğunu ifade ederek; “Mandacılık projesi başta olmak üzere yem bitkileri dağıtımında projelerimiz devam ediyor. Valiliğimizden bu konuda önemli destekler gördük. Fuarlarımızın bölgemize hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı fuarlarla gurur duyduğunu ifade ederek; “Zonguldak kurulduğun yana ülkenin ilk ve tek ağır sanayi bölgesi idi. İnsanımız bu sanayi içinde toprağı ve tarımı unuttu. Kent hayatı bizlere apartmanlara mahkûm eti. Topraktan uzaklaştırdı. Ama ne kadar güzel bir tablo var ki, şimdi toprağa yönelmiş bulunuyoruz. Gıdanın ve tarımın önemini yeniden kavramaya başlıyoruz. Filyos Projemizin eksenin artık sanayiden zaide gıdaya, tarıma, hayvancılığa, bilime, turizme dayalı olarak yürümesini kolay görüyorum. Vali Bey görev geldiğinden beri bu bölge muazzam üretiliyor. Bu projelerin yapılıyor olması bizim için çok önemli. Biz bu değerlerimizin en kadar önemli olduğunu ve insanlara tanıtmamız gerektiğini, anlamış bunuyoruz. Kısıtlı imkânlarla bu işe başladık. Bu fuarlarla gurur duyuyor emeği geçenlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli her geçen yıl fuarların daha da iyileştiğini ifade ederek; “İnsanoğlunun gıdaya ve tarıma ihtiyacı hiçbir zaman bitmeyecek. Sanayiden de kesinlikle vazgeçilmez ama en geniş arazileri ve tarıma en yatkın insanları ile Çaycuma tarımında merkezi olma yolunda devam edecek. Tarıma dayalı ihtisas organize sanayi çalışmaları devam ediyor. İnsanımız üretip çalışıp ülke ekonomisine katkı sunmaya başladılar. Fuarın gerçekleşmesinde emeği geçen Sayın Valimiz Ahmet Çınar olmak üzere emeği geçen tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu hükümetin tarımı büyük ölçüde desteklediğini belirterek; “Anadolu toprakları öyle değerlidir ki, kurulan beylikler, devletler ne bulduysa bu topraklardan buldu. Helal bir şekilde bu insanları doyurdu. Üzerinde dünyaya hâkim olan devletler doğurdu. Tarımın yanında sanayimizde gelişecek. Bölgemizde sanayimizde en üst seviyelere ulaşacak. Elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Tarım ve hayvancılığı geri plana itmeden ülkemizde en ücra köşelerde yaşayan vatandaşımızın da toprağa elinin değmesi gerekiyor. Tarım ve hayvancılığa elimizden gelen desteği veriyoruz. Tarımının her alanında çalışmalarımız artarak devam ediyor” diye konuştu.

Vali Ahmet Çınar, tarımsız bir hayatın olmayacağını vurgulayarak; “Yemeden içmeden hiçbir canlı yaşayamaz. Tarım yeme, içme insanın hayatında her an olan bir konu. Her geçen yıl emin olun ki tarım ana faktörlerin başında olacak. İnsanlık zenginleştikçe, şehirlerde yoğunluk arttıkça yeme içmede seçicilik başlıyor. Tarladayken verilen sağlıksız ilaçlardan sonra sağlığa kıymet veren ve onun için çok büyük bir para harcamaya hazır olan büyük bir eksim ortaya çıkıyor. Tarım sektörü gelecekte en önemli ve en çok para kazandıran sektörlerden biri olacak. Bundan emin olmalıyız. Bu bilinç artıkça insanlar daha sağlıklı e doğalını aramaya başlıyor. Birçok kez bulamıyor da yüksek fiyatlar ödeyerek alıyor. Köylerimiz tarım ve hayvancılık yapılmıyor. Çiftçiliği tozlu, kirli olarak gören bir anlayış var. Bu tehlikeli bir şey. Bu sektörün böyle olmadığını, yeni teknolojilerle işlerin çok kolaylaştığını hepimizin bilmesi görmesi gerekiyor.    

Konuşmaların ardından açılış kurdelesini kesen protokol üyeleri stantları tek tek gezerek firma yetkililerden bilgi aldı.

Haber: EKSPRES

 


Haber Okunma Sayısı : 1114
27.09.2018



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın