Pass

Çaycuma’da 5 ile 12 yaş grubu çocuklar için sanat eğitim atölyesi açıldı. 

Çaycuma’da 100’e yakın öğrencinin katılımının olduğu 5 ile 12 yaş arası çocuklar için iki grupta sanat eğitim atölyesi açıldı. Eğitmenliğini Sonja Böhlender Tanrısever ve Ersin Tanrısever’in yaptığı sanat eğitim atölyesi, iki gruptan oluşan öğrencilerin katılımı ile başladı. 16 Eylül’de sona erecek olan atölyede İsveç çocuk sanat eğitimi yöntemleri ile eğitim verilecek. İlk gün yapılan tanışma toplantısında konuşan Eğitmen Esin Tanrısever, bu tür atölye çalışmalarının çocuklar için büyük bir fırsat olduğunu düşündüklerini belirterek, “Çünkü insan hayata yeni başladığı zaman nelere yatkınlığı var, neleri sevecek çok bilemeyebiliyor. Bu atölye çalışmalarıyla farklı şeyler sunuyoruz çocuklara. Ve bir şeyleri öğretmekten ziyade çeşitli yöntemleri göstermeye çalışıyoruz, yani bir anlamda çocukların hizmetkarı oluyoruz. Akıllarındaki fikirleri hayata geçirmeye çalışıyoruz malzeme ve teknikler kullanarak” dedi. 

“KENDİLERİNİ İFADE ETMEYİ ÖĞRENECEKLER” 
Çocukların yaptıkları işlerden dolayı kimse tarafından yargılanmayacağını söyleyen Tanrısever, “Yapacağınız her şey keşif, yani farklı farklı şeyleri deneyeceğiz. Bu resim olacak, heykel olacak, kabartmalar yapacağız. Birlikte farklı farklı şeyler yapacağız. Dolayısıyla kimsenin sıkılacağını zannetmiyoruz. Anne ve babalara sesleniyorum. Çocuklarımız ileride ressam mı olacak? Belki olacak belki olmayacak. Önemli mi? Kendilerini ifade etmeyi öğrenecekler. Belli ve estetik pozisyonları olması küçük yaşlardan itibaren o kadar önemli ki. 6 yaşına kadar kişiliklerinin yüzde 90’ı oluşuyor çocukların. Şu yaşta o kadar önemli ki. İşte bu yaşları güzel değerlendireceğimiz için iki hafta şansımız olduğu için çok memnunuz” ifadelerini kullandı. 

Haber: EKSPRES

 

 


Haber Okunma Sayısı : 1177
05.09.2018



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın