Pass

Çaycuma’da daha önce anaokulu yaptıran hayırsever emekli öğretmen Hayrullah Saki’nin Çaycuma Kültür ve Sanat Merkezi bahçesine yaptırdığı Atatürk'ün bilim, sanat ve kültüre verdiği önemi simgeleyen bilim ve sanat temalı heykelin açılışı gerçekleştirildi.

Açılışa Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, Kaymakam Serkan Keçeli, Zonguldak Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Murat Kapıcı, Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Kılıç, Askerlik Şubesi Başkanı Asteğmen Mükerrem Yusufoğlu, İlçe Jandarma Karakol Komutanı Kıdemli Başçavuş Murat Balkaş, Çaycuma Milli Eğitim Müdürü İsmail Baş, İl Kültür Müdürü Vekili Hayrettin Şahin, AK Parti İlçe Başkanı Veysel Karani Doğancı, CHP İlçe Başkanı Tuncay Akyol, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hayri Kandemir, Çaycuma ve Çevre Köylerini Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu, ADD Çaycuma Şube Başkanı Zeki Saim Oral, Almanya Çaycumalılar Derneği Başkanı Şenol Alagöz, Emekliler Dernegi Başkanı Nizamettin Eyidogan, daire ve okul müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

'ÖMRÜMÜ EĞİTİME ADADIM'

Hayırsever emekli öğretmen Hayrullah Saki konuşmasında ömrünü eğitime adadığını söyleyerek;" 85 yaşındayım. Ömrün ne kadar yeterse aynı yolda devam edeceğim. Bana genç dinamik sayin Valim, Sayin Kaymakamım ve Belediye Başkanımız güç veriyorlar. Allah onlardan bin kere razı olsun. Bu değerlerin korunması, çoğalması lazım. Eğitime bu kadar değer veren Sayın valimi ömrümün sonuna kadar unutmayacağım. 

Bütün çalışmaların bilimsel, toplumsal. İdeolojiye asla kapılmadım. Çünkü eğitim öğretim bilimsellik ister. Bu eserin yapımında bana onay veren başta Sayın Valim olmak üzere, değerli Kaymakamıma, Belediye Başkanıma ve diğer kurum amirlerine teşekkür ediyorum. Büyüklerin 'Hayrullah babası' küçüklerin 'Hayrullah dedesi' olmak kolay değil. Bu eserin hayırlı olmasını diliyorum. Allah sizi benim yaşıma erdirsin. Hatta geçirsin".

 'HEYKELLER ŞEHRİN ANLAMLI UNSURLARIDIR'

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı da 30 Ağustos gibi çok anlamlı bir günde anlamlı bir tema taşıyan heykelin açılışını yapmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Kantarcı; "Hayrullah hocamız uzun zamandır yapmak istediği bu heykel için hepimizi seferber etti. Hayrullah Hoca örnek davranışlar sergileyen, herkesin örnek alması gereken bir Çaycumalı. Emekli olmasına rağmen hiç bir zaman toplumdan kopmamış ve mütevazı birikimleri ile eşi ve kendisi adına bir anaokulu ve Kültür Merkezi önüne bir heykel yapmak icin çaba sarf ediyor. Heykeller eleştirilebilir ama şehrin anlamlı unsurlarıdır. Hele ki varlığını borçlu olduğumuz bir komposizyon bizim için çok daha önemlidir. Buradan şu anda yurt dışında görevli olan heykelin yapımında büyük pay sahibi İlçe Jandarma Komutanımız Binbaşı Selçuk Özen'e selam göndermek istiyorum. Emeği geçen tüm sanatçı arkadaşlarıda kutluyorum" diye konuştu.

'EMEKLİ OLMAK HAYATTAN EMEKLİ OLMAK DEĞİLDİR'
Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli hayırsever öğretmenin eğitime yaptığı katkıyı herkesin bildiğini ifade ederek"; hayatının 44 yılını eğitime harcadıktan sonra emekli olmuş ve emekli bir insanın nasıl olmadı gerektiğini herkeste gösteren bir yaşam sürmüştür.

Emekli olmak meslekten ayrılmaktır. Hayattan emekli olmak anlamına gelmiyor. Her birimiz mesleğimiz ne olursa olsun topluma, millete faydalı bir şeyler yapabilirsek ne mutlu. Çaycuma'da bütün faydalı işlerin bütün etkinliklerin en başında kendisini gördüm. Öğretmenlerimize en güzel örneklerden birisi oldu. Hiç bir ideolojiye girmeden insanlara nasıl faydalı olabilirim sevdası peşinde koştu. Yıllar önce yaptırdığı anaokulunda 100'ün üzerinde çocuk eğitim görüyor. Kendisi, eşi Hayriye teyzeme ce çocuklarına tek tek teşekkür etmek istiyorum. Bu heykel yoğun bir kullanımı olan Kültür Merkezine ayrı bir zenginlik ve güzellik katacaktır"diye konuştu.

 'ÖLÜMSÜZ OLMAK İÇİN ESER BIRAKMAK GEREKİYOR'

Bir canlının ölümsüz olması için arkasında eser bırakması gerektiğini söyleyen Zonguldak Valisi Ahmet Çınar; "Hayrullah hocamız hem bir okul hem bir anıt bıraktı. Hayatı anlamlı ve üretken yaşamanın fedekarlığı ve ıyi insan olmanın en iyi örneklerinden birisi oldu. Hiç heyacan ve fedekarlığı kaybetmemiş, eser bırakmaya insanları eğitmeye devam ediyor. Kendisi beşikten mezara kadar okuyan ve aynı zamanda okutanlardandır. Sanattan kopmuş bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir. Medeniyetlerden geriye sadece sanat eserleri kalır. Büyük sanatçıları alkışlamazsak yeni sanatçılar geliştiremeyiz. Anıtın yeri de çok güzel olmuş. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Ahmet Çınar ve Belediye Başkanı Bülent Kantarcı tarafından hayırsever emekli öğretmen Hayrullah Saki'ye teşekkür plaketi verildi.

Tüm protokol tarafından açılışı yapılan Atatük, bilim ve sanat temalı heykel büyük beğeni topladı. Kültür ve Sanat Merkezi bahçesine çok yakışan heykel ile vatandaşlar bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Heykel Devlet Sanatçısı Prof. Dr.Tankut Öktem heykel atölyesinde Tankut Öktem’in kızı Yüksek Mimar Heykeltıraş Pınar tarafından Atatürk'ün sevdiği şarkılar oluşan konser dinletisi gerçekleştirildi.

Haber: EKSPRES

 

 


Haber Okunma Sayısı : 1371
01.09.2018



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın