Pass

3, 5 yıl çalıştığı Çaycuma’dan Gaziantep’in Şahinbey ilçesine tayini çıkan Müftü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu; “Çaycuma’da kendime yumuşak davranmayı şiar edindim. Çaycuma kolay bir yer değil ama kimseyi inşallah kırıp dökmemişizdir” dedi.

Gaziantep İli Şahinbey İlçesine tayini çıkan Çaycuma Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu’na veda programı düzenlendi.

Kent Ormanında düzenlenen programa; AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu, Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli, Karapınar Belediye Başkanı Ahmet Aydın, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Kılıç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özdemir, Karabük Müftüsü İlyas Yılmaztürk, Bartın Müftüsü Mahmut Gündüz, Zonguldak Müftüsü Rüstem Can, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cemalettin Çataklı,  Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Coşkun Ulutaş,  İlçe Müftüleri, AK Parti İlçe Başkanı Veysel Karani Doğancı ve yönetim kurulu üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, daire ve okul müdürleri, muhtarlar, hacılar ve çok sayıda din görevlisi katıldı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Çaycuma Müftü Vekili Erdal Oruçoğlu, Arcaklıoğlu’nun çalışmalarından bahsederek; “2015 yılında görev başladığı hafta Karapınar Beldesinde başlattığı sabah namazı buluşmaları devam etmektedir. 2015 yılında yaz Kuran Kurslarında eğitime açılan 4-6 yaş kurslarımız faaliyete başlamıştır. Bugün 350’den fazla yavrumuz bu kurslara devam etmektedir. Hafız öğrencilerimizin yetişmesinde katkıları çok fazladır. 3 yıl içinde ilçemizde 8 büyük cami inşaatı tamamlanarak ibadete açılmıştır. Müftümüzü gayretleri ile Aile ve İrşad Bürosu açılmıştır. Gençlik toplantıları aktif olarak devam etmektedir. Bizler Sayın Müftümüzü, alçak gönüllüğü ile herkesi selamlaması ile özellikle çocuklara karşı olan sevgisi ve asla kin tutmaması ile hatırlayacağız” dedi.

Çaycuma Din Görelileri Derneği Başkanı Ali Kurttekin, TDV Mütevelli Heyeti adına Birol Yiğit, Alaplı İlçe Müftüsü Aydın Bostancı, Karabük Müftüsü İlyas Yılmaztürk, Bartın Müftüsü Mahmut Gündüz ve Zonguldak Müftüsü Rüstem Can birer konuşma yaparak duygu ve düşüncelerini paylaştı.

KAYMAKAM KEÇELİ; “VEDALAR OLMASAYDI BAŞLANGIÇLARDA OLAMAZDI”

İlçe Kaymakamı Serkan Keçeli hizmetlerinden dolayı Arcaklıoğlu’na teşekkür ederek; “ Vedalar her zaman hüzünlüdür. Böyle dolu dolu yaşayıp, hizmet eden, dolu dolu insanların kalbine giren insanın vedası çok daha hüzünlü oluyor. Ancak devlet memurluğunda gelmek olduğu gibi gitmek de var. Vedalar olmasaydı başlangıçlarda olamazdı. Biz Çaycuma olarak çok önemli bir değerimizi kaybediyoruz. Müftü Bey sabah namazı çalışmalarını bize öğretti. Gençlik ve aile çalışmalarını, öğrenci konukevlerini, 4-6 yaş Kuran Kurslarını duyurdu. Burada dolu dolu 3,5 yıl geçirdi. Yaptığımız iş ne olursa olsun Allah yaptığımız ilerin hakkını verebilmeyi bizlere nasip etsin.  Herkes yaptığı işin hakkını verirse her şey daha iyi olacaktır. Biz Mahmut Hocamızı yaptığı işin hakkını veren olarak tanıdık ve öyle devam edeceğiz.

Gaziantep’in en güzel ve en büyük ilçelerinden birime gidiyor. Daha fazla enerjiye ihtiyacı olacak. Ama üstesinden hakkı ile geleceğinden en ufak bir şüphemiz yok. Yolu ve bahtı açık olsun. Biz ondan razıyız. Bu kalabalık ta ona olan vefayı göstermiş oldu. Kendisine ve ailesine bundan sonraki yaşamında sağlık, mutluluk ve huzur diliyorum. Her şey gönlünce olsun” diye konuştu.

ARCAKLIOĞLU; “ÇAYCUMA’DA KENDİME YUMUŞAK DAVRANMAYI ŞİAR EDİNDİM”

4-6 yaş Kuran Kursu öğrencilerinin okuduğu şiir ve ettiği duaların ardından  Çaycuma’ya veda eden Müftü Arcaklıoğlu duygularını şöyle paylaştı; “Ben 3 kardeşin İmam Hatip mezunu olan bir ailede büyümekten  gurur duydum ve bu gururu taşımaya devam edeceğiz. Ben karşınızda konuşuyorsam bunda İmam Hatip’in çok katkısı var. Beni bugünlere getiren babamı 2 yıl önce kaybettim. Buradaki kalabalık yine babamın cenazesinde mezarlığa kadar yanımda idi. Ben Resullah’ı örnek aldım. Çaycuma’da kendime yumuşak davranmayı şiar edindim. Çaycuma kolay bir yer değil ama kimseyi inşallah kırıp dökmemişizdir.

Aldığımız anne, baba ve sizlerin duası ile şimdi hatırı sayılır bir ilçeye gidiyoruz. Talebim değildi, ayın Başkanımızın ricası idi. Ailemle birlikte hiç heyecan ve aşk azalmadan yeni bir heyecana doğru gidiyoruz.

Birlikte çalıştığımız tüm kurum amirleri ve sevgili eşim Emine Hanıma çok teşekkür ediyorum” diyerek Çaycuma’dan helallik istedi.

TDV Mütevelli heyeti üyelerine Kaymakam Keçeli şilt takdim etti. İlçeye veda eden Müftü Arcaklıoğlu’na dernek başkanları, kurum amirleri çeşitli hediyeler takdim etti.

Son olarak Müftü Arcaklıoğlu’nun Öğretmen eşi Emine Bircan Arcaklıoğlu eşine hitaben yazdığı duygu ve düşüncelerini anlatan yazısını okudu.

Haber: EKSPRES


Haber Okunma Sayısı : 2495
19.07.2018



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın