Pass

Çaycuma Kadın Platformu tarafından son zamanlarda artan çocuk cinayetlerini protesto etmek için basın açıklaması gerçekleştirildi. Açıklamaya çok sayıda kadın katıldı.

Kadınların yanı sıra, CHP Çaycuma İlçe Başkanı Tuncay Akyol, Çaycuma TSO Başkanı Zekai Kamitoğlu, ADD Çaycuma  Şube Başkanı Zeki Saim Oral, Emekliler Derneği Çaycuma Şubesi Başkanı Nizamettin Eyidoğan, Eğitm İş Çaycuma Temsilcisi Olcay Özyurt, Eğitim Sen Çaycuma Temsilcisi Gökhan Taner Günsan, Kent Konseyi Başkanı Berna Çimsalan Özyurt da katıldı.

Platform adına açıklamayı gerçekleştiren Ela Mantarlı Kurt şunları söyledi; “Sözcüğün tam anlamı ile içimiz kan ağlıyor. Her akşam televizyonlarda bir başka kötü haberle kahroluyoruz. Türkiye’nin çocuklarını koruyamayan bir ülke haline gelmesi, büyük bir utanç olarak hepimizin yüzünü kızartıyor. Burada toplanan bizler, çocuk istismarına, cinayetlerine sessiz kalmanın suça ortak olmak anlamına geldiğini çok iyi biliyor, bu nedenle isyanımızı en yüksek sesle dile getiriyoruz.

Ailelere çağrı yapıyoruz; Çocuklarınıza karşı olan sorumluluklarınızı, onlarla olan ilişkilerinizi lütfen bir kez daha gözden geçirin. Çocuklarınızı özgüveni yüksek, hayır demesini bilen bireyler olarak yetiştirin ve hayatın içinde karşılaşabilecekleri riskler hakkında uygun bir dille  bilgilendirin. Onlara sevgi ile yaklaşın, her türlü şiddetten koruduğunuz gibi, kendinizde hiçbir şiddet uygulamayın. Onlarını kıracak her türlü söz ve davranıştan kaçının. Onları dinleyin, söyledikleri her sözü önemseyin, duygusal gelişimlerini ve hareketlerini yakından izleyin, sosyal  medya üzerinden gelebilecek tehlikelere karşı uyarın.

Çocuklarımızın uğradığı bu tip saldırıları önlemek için daha etkin mekanizmalar oluşturulmalı, sağlık, eğitim, sosyal hizmet alanlarında etkili düzenlemelere gidilmeli ve çocuklarımızın geleceğini garanti altına alacak devlet politikaları derhal hayata geçirilmelidir. BM Çocuk Hakları Bildirgesinde de ifade edildiği gibi 18 yaşın altındaki her bireyin çocuk olduğu kabul edilmeli, yasalarda da buna yönelik düzenlemeler yapılmalıdır.

Geleneklerimizi yada dini referanslar gerekçe gösterilerek, 18 yaşın altındaki çocuklara kaşı işlene suçlarda indirime, hatta cezasızlığa yol açan hükümler yasalardan çıkartılmalıdır. Yasalarda var olan erkek egemen cinsiyetçi dil terk edilmeli, aileyi yada suçluyu değil çocuğu korumak tek amaç olmalıdır.  Taciz, tecavüz ve istismar gibi olaylarda, suçu sabit görülenler de  iyi hal indirimine derhal son verilmelidir. Çocuklara karşı işlenen suçlara çocuğun rızasının olup olmadığının sorulması, suçlunun evlenme vaadiyle cezasızlığa kavuşması gibi çağ dışı hükümler yasadan çıkartılmalıdır”.

Ellerinde ‘Çocuk bedenime dokunma, ‘Çocuk istismarına sessiz kalma’, ‘Çocuk susar sen susma’ yazılı pankartlarla düdük çalarak Atatürk Atına kadar yürüyen katılımcılar olaysız bir şekilde dağıldı. Cadde esnafı da alkışları ile  kadınlara destek verdi.

Haber: EKSPRES

 

 


Haber Okunma Sayısı : 1703
05.07.2018



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın